Nyári operaválogatás az Urániában

Népszerű olasz és francia operák szerepelnek a Metropolitan-közvetítésekből összeállított válogatásban az Urániában

Bizet: Carmen
Bizet: Carmen

Nyáron sem kell lemondani a Metropolitan-előadásokról, mivel az Uránia Nemzeti Filmszínházban júniustól szeptemberig láthatók a közvetítések legnépszerűbb darabjai. Elsőként június 19-én Bizet Carmenjét vetítik, a címszerepben Elīna Garančával, Don Joséként Roberto Alagnával, az előadást Richard Eyre rendezte és Yannick Nézet-Séguin vezényli. A vetítést szeptember 7-én megismétlik.

A 200 éve született Giuseppe Verdit két operája is képviseli a sorozatban. Először június 26-án A trubadúr David McVicar rendezte és DVD-n is kiadott produkcióját vetítik, a főbb szerepeket Dmitrij Hvorosztovszkij, Marcelo Álvarez, Sondra Radvanovsky és Dolora Zajick énekli, az előadás karmestere Marco Armiliato. Július 24-én pedig a Traviata lesz látható, Willy Decker rendezésében, Natalie Dessay, Matthew Polenzani és Dmitrij Hvorosztovszkij főszereplésével és Fabio Luisi vezényletével.

Rossini: Armida
Rossini: Armida

Rossini Armidája július 10-én tekinthető meg, a címszerepben Renée Fleminggel. A Mary Zimmermann rendezte előadást Riccardo Frizza vezényli. Augusztus 7-én és szeptember 14-én Rossinitól A sevillai borbélyt vetítik, a főbb szerepeket Juan Diego Flórez, Joyce DiDonato és Peter Mattei alakítja. Az előadás rendezője Bartlett Sher, karmestere Maurizio Benini. Puccini Turandotja is szerepel a sorozatban, augusztus 21-én látható, Franco Zeffirelli rendezésében. A címszerepben Maria Gulegina látható, Kalaf Marcello Giordani lesz, Liút pedig Marina Poplavszkaja alakítja.

A vetítésekről, az Uránia balett-sorozatáról valamint a jegyvásárlási lehetőségekről részletes információ az intézmény honlapján található.

Rövid összeállítás az előadásokról: