Nemzetközi díjakra jelölték Vashegyi György operalemezeit

Rangos elismerésben részesült a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar Montéclair-lemeze, Rameau-felvétele pedig versenyben van az ICMA díjáért

Az év operafelvételének választotta az ausztrál Limelight Magazine Montéclair Jephté című operájának a Glossa kiadónál megjelent CD-felvételét. A korábban szinte ismeretlen barokk mű Vashegyi György vezényletével, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar közreműködésével szólal meg, a főbb szerepeket Tassis Chrystoiannis, Chantal Santon Jeffery, Judith van Waanroij és Thomas Dolié éneklik. Justin Nguyen márciusban megjelent recenziója meleg szavakkal méltatja a most kitüntetett CD-t, amely kategóriájában Kate Lindsey az Alphánál megjelent árialemezével és a Lise Davidsen nevével fémjelzett új Fidelio-felvétellel (Pentatone kiadó, vezényel: Marek Janowski) mérkőzött.

Montéclair: Jephté

Vashegyi György együtteseinek másik operafelvétele, Rameau Dardanus című operájának előadása (szintén a Glossa kiadónál) eközben versenyben van az International Classical Music Awards (ISMA) elismeréséért a legjobb barokk énekes felvételek kategóriájában. Az 1744-ben bemutatott, korábban több rangos előadó-együttessel is rögzített tragédie lyrique felvétele az ICMA zsűrije által kiválasztott 377 kép- és hangfelvétel közé került be, és esélyes lehet a díj elnyerésére is. AZ ICMA egyébként korábban két másik Vashegyi-felvételt is jelölt már díjra, köztük a most a Limelight által elismert Montéclair-operát is. (Az ICMA másik kategóriájában, a legjobb operafelvételek között versenyez az időközben már Grammy-díjra is jelölt, Vörös Szilvia szereplésével rögzített A kékszakállú herceg vára-felvétel is.)

Limelight Magazine / ICMA / Opera-Világ