Nemzetközi díjra jelölték Vashegyi György és együtteseinek felvételeit

A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar lemeze az International Classical Music Awardsra esélyes

Opera kategóriában jelölték a 2021-es International Classical Music Awards díjra Vashegyi György, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus felvételét, melyet Lemoyne Phèdre című darabjából készítettek. A karmester és az együttesek másik albuma, a Montéclair Jephté című művéből rögzített lemez Baroque Vocal kategóriában került a legjobbak közé.

Az International Classical Music Awards díjait 2011-ben adták át először. A neves zenei szaklapok kritikusaiból álló zsűri tizenhat kategóriában jelölte az elmúlt év legjobb felvételeit. Az elismerésre további magyar előadók lemezei is esélyesek, Perényi Miklós, Balog József kiadványai, illetve egy Fischer Annie-koncertfelvételekből készített lemez is a jelöltek között szerepel.

A Montéclair Jephté című művéből készült albumon Tassis Christoyannis, Chantal Santon Jeffery, Judith van Wanroij és Thomas Dolié működik közre. Lemoyne Phèdre című operáját 2019 szeptemberében a Müpában tartott koncerten rögzítették, ennek szólistái Judith van Wanroij, Julien Behr, Tassis Christoyannis és Melody Louledijan.

Forrás: Orfeo Zenekar, International Classical Music Awards