Kihirdették az OPUS KLASSIK győzteseit

Magyar sikernek is örülhetünk

Ismét kihirdették a német klasszikus zenei díj, az OPUS KLASSIK győzteseit. Összesen 25 kategória 47 művészét, illetve lemezfelvételét ismerték el.

A legjobb énekesnő Marlis Petersen és Elīna Garanča, a legjobb énekes Daniel Behle lett, a legjobb karmester díját Mirga Gražinytė-Tyla, a legjobb zeneszerzőét Detlev Glanert kapta.

A legjobb fiatal énekművésznek választották Benjamin Bernheimt és Elsa Dreisigot, a legjobb operai szólóprodukció Nuria Rialé lett Muera Cupido című, spanyol muzsikát tartalmazó lemezéért, míg a legjobb dalénekes Diana Damrau, aki Richard Strauss Négy utolsó énekéből készített felvételt.

A legjobb operafelvétel Händel Rodelindája lett a Lille-i Opera előadásában, Emmanuelle Haïm vezényletével; Gounod Faustja Christophe Rousset és a Les Talents Lyriques közreműködésével; valamint Korngold Das Wunder der Heliane című operája a Deutsche Oper Berlin előadásában.

Fischer Ádám (fotó: Müpa)

A Klasszikusok Határok Nélkül kategóriában díjazták Jonas Kaufmann Wien című albumát, melyen a Bécsi Filharmonikusokat Fischer Ádám vezényli. A karmester még egy felvétele szerepel a díjazottak között, a Dán Kamarazenekarral készített Beethoven-lemeze is a legjobbak között van.

A tervek szerint a díjakat október 18-án adják át Berlinben.