Wagner-napok online

A Müpa Wagner-fesztiváljának előadásai idén is az interneten érhetők el

Június 13. és 20. között, a Müpa Home online programsorozat kereteiben tekintheti meg a közönség az idei Budapesti Wagner-napokat, koncert, dalest és teljes előadás-közvetítések várják az érdeklődőket.

Wagner-varázs címmel két koncertet is tartanak, az elsőn, június 3-án A nürnbergi mesterdalnokok nyitánya mellett a Lohengrin és a Trisztán és Izolda részletei csendülnek fel. Közreműködik Annette Dasch, Iréne Theorin, Magnus Vigilius és Tomasz Konieczny. A június 16-i, második koncerten A bolygó hollandi részletei és a Trisztán és Izolda második felvonása hangzik el, az énekes szólisták Catherine Foster, Simone Schneider, Schöck Atala, Gerhard Siegel, Corby Welch, Albert Dohmen és Tomasz Konieczny lesznek. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát és Énekkarát mindkét este Fischer Ádám vezényli.

Michael Volle (fotó: Carsten Sander)

Június 14-én a neves Wagner-bariton, Michael Volle ad dalestet. A műsoron Wagner művei mellett Liszt-dalok szerepelnek, zongorán kísér Helmut Deutsch.

Június 17. és 20. között A nibelung gyűrűje 2019-es előadását közvetítik. A tetralógia főbb szerepeit Johan Reuter, Stuart Skelton, Camilla Nylund, Catherine Foster, Stefan Vinke, Albert Pesendorfer, Kálmán Péter és Schöck Atala éneklik, a karmester természetesen ezúttal is Fischer Ádám.

A Müpa Home online közvetítései ingyenesen elérhetők az intézmény honlapján és Youtube-csatornáján.

Forrás: Müpa

Fotók: Hirling Bálint / Müpa, Carsten Sander