Újabb könyvet írt Szinetár Miklós

Az Operaház egykori igazgatója 88 címen adta ki „füveskönyvét”

88 címen jelentette meg a Noran Libro kiadó Szinetár Miklós új könyvét, melyet – a kiadó ajánlása szerint – szerzője egyfajta füveskönyvnek, gyógyító bölcsességek kedves és szórakoztató gyűjteményének szánt. Az Operaház egykori igazgatója – aki már többkötetes szerző – az alábbi szavakkal ajánlja az olvasók figyelmébe a 88-at:

„A Pestisjárvány idején, Boccaccio írt egy remekművet, a Dekameront. Több száz éve olvassák! Most éppen koronavírus-járvány van, a világ nagy része karanténban. A karanténban bizonyára sok tízezren írnak, mint Boccaccio. Vélhetően kevesebb sikerrel.

Én is írok. Mit is? Az utóbbi években készített jegyzeteimből és emlékeimből rögzítek néhány gondolatot, történetet.

Szinetár Miklós: 88

Nyolcvannyolc éves a múltam, szép életem volt. Hatvanhét évig dolgoztam, mint rendező. Színházban, operában, televízióban, filmgyártásban, kőszínházban, szabadtéren.

De hát miért is írok? Miért is írunk egyáltalán?

Egyrészt azért, mert vannak gondolataink, ötleteink, véleményünk, és azt jól esik rögzíteni. De valljuk be, hogy azért is, mert nyomot akarunk hagyni magunk után. Mint a sétáló kutya, aki egyre csak pisil, pedig már nincs is szüksége – csupán jelzi, hogy ott volt.”