Tavaszi operaszemle

A vidéki színházak operaelőadásai tekinthetők meg az Erkel Színházban

Primavera címmel idén is bemutatkoznak a vidéki színházak operatagozatai az Erkel Színház közönségének. Április 22-től 27-ig minden este más-más társulat mutatja be egy, az évad során színre állított operáját.

Az Erkel Színház főhomlokzata (fotó: Vermes Tibor)
Az Erkel Színház főhomlokzata (fotó: Vermes Tibor)

A sort a Győri Nemzeti Színház Rigolettója kezdi, az előadást Forgács Péter rendezte és Silló István vezényli. A főbb szerepeket Gurbán János, László Boldizsár és Kovács Éva énekli.

23-án este a debreceni Csokonai Színház Vajda János két egyfelvonásosát, a Don Perlimplínt és a Don Cristóbalt adja elő. A Keszég László rendezte produkciókat Török Géza vezényli, többek között Haja Zsolt, Tóth János és Bódi Marianna működik közre benne.

A Kolozsvári Magyar Opera Rossini Ory grófját hozza el a fesztiválra, a rendező Szabó Emese, a karmester Jankó Zsolt lesz. A címszerepet Bardon Tony, a női főszerepet Covacinschi Yolanda alakítja.

Péntek este a Miskolci Nemzeti Színház Don Giovanni-előadása lesz látható, Szabó Máté rendezését Cser Ádám vezényli, a főszerepekben Haja Zsolt, Kozári Alinka és Herczenik Anna látható.

26-án a Pécsi Nemzeti Színház Szerelmi bájitala kerül színre, Nagy Viktor rendezésében és Vass András vezényletével. Váradi Marianna és Szerekován János alakítja a főszerepeket.

Az utolsó napon a Simon Boccanegra látható, a Szegedi Nemzeti Színház előadásában. Az eredeti bemutató dokumentumai alapján Pál Tamás, Molnár Zsuzsa, Toronykőy Attila által színpadra állított produkció Pál Tamás vezényletével hallgatható meg, a főszerepeket Kelemen Zoltán, Kónya Krisztina és László Boldizsár énekli.

Részletes szereposztások az Operaház honlapján érhetők el.