Rigoletto a Szegedi Szabadtérin

Verdi operája szerepel a dél-alföldi város jövő évi fesztiváljának programján

Az Apáca Show, a Hegedűs a háztetőn, a Romeo és Júlia és a Rigoletto szerepel új bemutatóként a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő nyári műsorán, A Notre Dame-i toronyőrt pedig az idei premier után 2018-ban is láthatja majd a közönség.

A szervezők tájékoztatása szerint jövőre is operával, Verdi Rigolettójával indul a Szegedi Szabadtéri játékok évada június 29-én és 30-án. Az operát utoljára 1987-ben lehetett látni a Dóm téri deszkákon – idézik fel a sajtóközleményben.

A Hegedűs a háztetőn című darab, amelyet idén szeptemberben mutat be a Zikkurat Ügynökség a Papp László Budapest Sportarénában Alföldi Róbert rendezésében, 2018. július 6-án és 7-én érkezik majd Szegedre.

Szeged, Dóm tér

Akik idén lemaradnak róla, 2018. július 13-án, 14-én és 15-én nézhetik meg A Notre Dame-i toronyőrt, amelynek bemutatóját a hét végén tartották Szegeden. A Budapesti Operettszínházzal közösen létrehozott előadást Kerényi Miklós Gábor (Kero), a színház művészeti vezetője rendezi.

A Rómeó és Júliát jövő év július 27-én, 28-án és 29-én lehet majd látni, augusztus 10-én pedig bemutatják a West Enden és a Broadwayn is nagy sikerrel játszott Apáca Showt. Az Alan Menken nyolcszoros Oscar-díjas zeneszerző által az 1990-es évek nagysikerű filmvígjátékából írt musicalt augusztus 11-én, 12-én, 17-én és 18-án is láthatják a nézők.

A 2018-as évad meghirdetésével egy időben az új produkciókra szóló jegyek értékesítése is megkezdődött. Bővebb információ a Szegedi Szabadtéri Játékok honlapján található.

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei operaprodukciójáról, a Toscáról itt olvashatják kritikánkat!

MTI / Opera-Világ