Operák a Nemzeti Filharmonikusok új évadában

A zenekar meghirdette 2021/22-es évadát

Kiemelkedően sok operai műsorszám és vokális mű szerepel a Nemzeti Filharmonikusok jövő évadában, az énekhang szerelmesei bőségesen válogathatnak.

November 18-án Verdi-operajelenetek szerepelnek a zenekar és a Nemzeti Énekkar műsorán a Pesti Vigadóban rendezett koncertjükön, A végzet hatalma, az Ernani, a Simon Boccanegra, a Don Carlos és A lombardok jeleneteit Carlo Montanaro fogja vezényelni. A főbb szerepekben Kolonits Klára, Brickner Szabolcs, Alexandru Agache és Cser Krisztián működik közre.

Decemberben két opera is szerepel az együttesek műsorán, 2-án, szintén a Pesti Vigadóban egy Haydnnek szentelt első rész után Vajda János Mario és a varázsló című operája csendül fel, Somos Csaba vezényletével. Cipollát Cser Krisztián énekli, Mario szerepében Korbász Viktor látható.

December 16-án Vashegyi György vezényli a zenekart és az énekkart, egy igazi különlegességet, Félicien David Herculanum című operáját adják elő a Müpában. A mű énekes szereplői Adriana Gonzalez, Aude Extrémo, Cyrille Dubois, Alexandre Duhamel és Douglas Williams lesznek.

Az operák mellett olyan nagyszabású oratorikus művek szerepelnek a műsoron, mint Verdi Requiemje (vez. Giacomo Sagripanti, km. Bakonyi Anikó, Szántó Andrea, Fekete Attila, Cser Krisztián), Bach János-passiója (vez. Győriványi Ráth György, km. Zemlényi Eszter, Szántó Andrea, Megyesi Zoltán, Sebestyén Miklós), Haydntől az Évszakok (vez. Antal Mátyás, km. Miksch Adrienn, Pataky Dániel és Bakonyi Marcell), illetve a Carmina burana vagy Prokofjev Alexandr Nyevszkij-kantátája.

Részletes műsor, jegy- és bérletvásárlási információk a Nemzeti Filharmonikusok honlapján érhető el.