Ma kezdődik az Operavizsga Fesztivál

Három intézmény diákjai adják elő vizsgaelőadásukat a Zeneakadémián

Január 13. és 26. között rendezik meg a Zeneakadémia Solti termében az Operavizsga Fesztivált, amelyen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mellett a Drezdai és a Freiburgi Zeneművészeti Főiskola hallgatói mutatkoznak be.

Január 13-án a hazai énekesnövendékek adják elő A vihar kapujában című opera-patchworköt, amelyet Bucz Magor, Dankó Richárd, Dobri Dániel, Hodován Milán, Lázár Dániel, Somody Áron és Varga Abigél komponált Akira Kuroszava 1950-es filmje alapján. Az előadás rendezője Almási-Tóth András, karmestere Sándor Szabolcs lesz, közreműködik Bartos Barna, Erdős Róbert, Varga-Tóth Attila, Topolánszky Laura, Kissjudit Anna és Kósa Lőrinc.

Jelenet A vihar kapujában előadásából

Január 20-án a Drezdai Zeneművészeti Főiskola hallgatói Darius Milhaud Le pauvre matelot és Puccini Gianni Schicchi című operáját adják elő. A főbb szerepeket Konrad Furian, Seunghun Han, Paulina Bielarczyk, Peter Fabig, Kwanghun Mun és Elia Jang énekli, a karmester Tim Fluch, a rendező Barbara Beyer lesz.

Január 26-án a Freiburgi Zeneművészeti Főiskola énekesei hozzák el Cimarosa A titkos házasság című operáját Alexander Schulin rendezésében. Közreműködik Juliane Stolzenbach Ramos, Chloe Robbins, Luca Festner, Lorenz Kauffer, Julienne Mbodjé és Mateo Peñaloza Cecconi, valamint a Freiburgi Zeneművészeti Főiskola Zenekara Marius Stieghorst vezényletével.

További részletek a Zeneakadémia honlapján olvashatók.