Londoni évadterv és közvetítések

A londoni Királyi Operaház előadásainak egy részét a mozikban is megtekinthetjük

Meghirdette 2015/16-os évadát a londoni Királyi Operaház is, melynek egyes előadásait továbbra is közvetítik a mozik.

Az őszi negyedévben a Figaro házasságát sugározzák, David McVicar rendezésében, Ivor Bolton vezényletével. A főbb szerepeket Erwin Schrott, Anita Hartig és Kate Lindsey éneklik. Decemberben a Parasztbecsület-Bajazzók páros is szerepel a mozik műsorán, ez Damiano Michieletto színre vitelében látható, a karmester Antonio Pappano, a főszereplők Aleksandrs Antonenko és Eva-Maria Westbroek lesznek.

A Királyi Opera homlokzata
A Királyi Opera homlokzata

Az intézmény műsorán szerepel még többek között Gluck Orpheusz és Eurüdikéje Juan Diego Flórezzel, Richard Strauss Ariadné Naxoszban című operája Karita Mattila és Robert Dean Smith főszereplésével, valamint a Carmen, amelyben Bretz Gábor is színpadra lép, Anita Rachvelishvili és Jonas Kaufmann partnereként.

Bretz Gábor
Bretz Gábor

A téli szezonban a Traviatát közvetítik, Richard Eyre rendezésében a címszerepet Venera Gimadieva énekli, a tenor főszerepben Saimir Pirgu lesz látható, az előadást Yves Abel vezényli.

A második negyedévben műsoron lesz még az Anyegin, Dmitrij Hvorosztovszkij főszereplésével, a Tosca Angela Gheorghiuval, illetve Puccini Triptichonja is.

Tavasszal a frissen bemutatott Borisz Godunov-produkciót közvetítik, melyet Richard Jones rendez és Antonio Pappano vezényel. A címszerepben Bryn Terfel látható, de mellette színpadra lép John Tomlinson és Ain Anger is. Áprilisban a Lammermoori Lucia szerepel a mozik műsorán, Katie Mitchell rendezésében és Daniel Oren vezényletével, ebben Diana Damrau és Charles Castronovo éneklik a főszerepeket.

A tavaszi negyedévben az intézmény Wagner Tannhäuserét játssza még, Peter Seiffert és Sophie Koch szereplésével, valamint Enescu Oidipusz című operáját, Johan Reuter és John Tomlinson főszereplésével.

Nyáron Massenet Wertherének közvetítése lesz látható, Benoît Jacquot rendezésében és Antonio Pappano vezényletével, ebben Vittorio Grigolo és Joyce DiDonato éneklik a főszerepeket.

Az intézmény műsorán szerepel még Verdi Nabuccója Plácido Domingo szereplésével, Iain Bell In Parenthesis című műve, és A trubadúr, melyben a férfi főszerepeket kettős szereposztásban Francesco Meli és Gregory Kunde, valamint Željko Lučić és Christopher Maltman alakítják.

Az évadterv valamennyi részlete elérhető a Királyi Operaház honlapján.