Évadot hirdetett a Theater an der Wien

A bécsi intézmény jövőre is több ritkán látható operával várja közönségét

Nyolc operapremiert, számos koncertet és koncertszerű előadást tart a Theater an der Wien a 2015/16-os évadban.

Theater an der Wien
Theater an der Wien

Szeptemberben Marschner Hans Heiling című operáját viszik színre, Roland Geyer rendezésében és Constantin Trinks vezényletével, a főszerepet Michael Nagy énekli. Októberben Monteverdi Poppea megkoronázása című darabját mutatják be, melyet Claus Guth állít színpadra, a karmester Jean-Christophe Spinosi lesz, a szereplők Valer Sabadus, Alex Penda és Franz-Josef Selig. Novemberben A bolygó hollandi látható, a rendező Olivier Py, a karmester Marc Minkowski, a címszerepet Samuel Youn énekli. Decemberben lesz a Peter Grimes premierje, melyet Christof Loy rendez és Cornelius Meister vezényel, a főbb szerepekben Kurt Streit és Agneta Eichenholz hallgatható meg.

Baráth Emőke (fotó: Raffay Zsófia)
Baráth Emőke (fotó: Raffay Zsófia)

Az új év első premierje a Koldusopera lesz, Keith Warner rendezésében, a karmester Johannes Kalitzke lesz, a fontosabb szerepeket Tobias Moretti, Angelika Kirschlager és Anne Sofie von Otter alakítja. Februárban Rossini Otellója kerül színre, rendezni Damiano Michieletto, vezényelni Antonello Manacorda fogja, a címszerepet John Osborn, Desdemonát Nino Machaidze énekli. Händel Agrippináját márciusban mutatják be, a rendező Robert Carsen, a karmester Thomas Hengelbrock lesz, a főbb szerepekben Patricia Bardon és Danielle de Niese hallható. Az utolsó operapremier Richard Strauss Capricciója lesz, melyet Tajana Gürbaca visz színre és Betrand de Billy vezényel, a Grófnőt Maria Bengtsson énekli.

A koncertszerű előadások között hallható lesz Leonardo Vinci Catone in Utica című műve, Max Emanuel Cenčić és Valer Sabadus szereplésével, Cavalli Xerxésze, melyben Romildát Baráth Emőke énekli majd, a Fidelio, a főbb szerepekben Juliane Banséval és Michael Schadéval, Mozart Idomeneója René Jacobs vezényletével, és Lucio Silla című operája Paolo Fanale főszereplésével, valamint több ritkán játszott barokk opera és áriakoncert is, olyan közreműködőkkel, mint Patricia Petibon, Iestyn Davies vagy Ruxandra Donose.

Az intézmény évadterve és részletes információ az előadásokról megtekinthető a Theater an der Wien honlapján.