Liszt Ünnep októberben

Kortárs operával és sztárénekessel érkezik a megújult fesztivál

Október 8. és 24. között Liszt Ünnep néven rendeznek fesztivált, amely nem csupán a zeneszerző nagysága előtt tiszteleg, hanem számos egyéb különleges zenei program is várja az érdeklődőket.

Október 9-én újra látható Gyöngyösi Levente A Mester és Margarita című operája, melyet a tavalyi bemutatón csupán online láthatott a közönség. Az előadás az Eiffel Műhelyházba tekinthető meg, Szente Vajk rendezésében, a karmester Hollerung Gábor, a főbb szerepeket Balczó Péter, Sáfár Orsolya és Kálmán Péter éneklik.

Október 12-én Thomas Hampson ad koncertet a Müpában, a műsoron Liszt-dalok szerepelnek Martin Haselböck vezényletével, az Orchester Wiener Akademie közreműködésével. A program második felében Bruckner 3. szimfóniája hallgatható meg.

Október 14-én kortárs zenei koncertre kerül sor a BMC-ben, az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mesterkurzusának záróeseményén Georges Aperghis áll a középpontban. Énekesként közreműködik Thurnay Viola és Murányi Márta, az Óbudai Danubia Zenekart Rajna Martin, Jonas Bürgin, valamint a mesterkurzus kiválasztott karmesterei vezénylik.

Október 21-án Vajda Gergely Fuharosok és George Benjamin Into the Little Hill című operái láthatók a Müpa Fesztivál Színházában, az UMZE Kamaraegyüttes és a Forte Társulat előadásában. A produkciót Horváth Csaba rendezi, a karmester Vajda Gergely, az előadók pedig Földeáki Nóra, Horkay Barnabás, Károlyi Katalin, Molnár Anna, Pallag Márton és Widder Kristóf lesznek.

Részletes program a fesztivál honlapján érhető el.