Kurtág operájáról tart előadást Fazekas Gergely

A szerdai, angol nyelvű előadás az interneten követhető

Június 10-én, szerdán este 6 órától Kurtág György operájáról tart nyilvános, angol nyelvű online előadást Fazekas Gergely, a Zeneakadémia oktatója, Kirill Gerstein meghívására a berlini Hanns Eisler Zeneművészeti Főiskola internetes fórumán – adta hírül a Zeneakadémia.

Az orosz-amerikai zongoraművész, Kirill Gerstein, a 2001-es Rubinstein-verseny győztese és a rangos Gilmore Artist Award birtokosa 2018 óta tanít a berlini Hanns Eisler Zeneművészeti Főiskolán. A karantén idején a főiskola „#eislerlab” elnevezésű kezdeményezésének részeként indult a „Kirill Gerstein invites” című sorozat: a szerdánként, este 6 órai kezdettel megtartott előadásokat Kirill Gerstein által moderált beszélgetés követi.

Fazekas Gergely (fotó: Zeneakadémia / Adrián Zoltán)

A sorozat június 10-i alkalmával 18.00-tól „Kurtág translating Beckett” címen tart egyórás előadást Fazekas Gergely. Az előadás témája Kurtág György 2018-ban, a milánói Scalában bemutatott, Samuel Beckett drámája nyomán komponált operája, a Fin de partie.

Az előadás ingyenes és nyilvános, de regisztrációhoz kötött (ide kattintva lehet regisztrálni).

Fazekas Gergely beszámolója a Kurtág-opera ősbemutatójáról Minőségi Újságírásért Díjat nyert: az írást a Főszerkesztők Fóruma 2018. decemberének legjobb újságcikkévé választotta.

Zeneakadémia / Opera-Világ
Fotó: Zeneakadémia / Adrián Zoltán