Jövő héten nyit a Bécsi Állami Operaház!

Egyelőre kamarakoncertekkel – de már látogathatóan

Jövő héttől újra nyit a Bécsi Állami Operaház – adta hírül az intézmény mai sajtóközleményében. A koronavírus-járvány miatti többhetes leállást követően (ezen időszakban a közönség ingyenesen nézhette a Staatsoper régebbi előadásait a világhálón) június 8-tól zongorakíséretes dalestekre kerül sor a színház nagyteremben, egyelőre legfeljebb százfős publikum jelenlétében, a leeresztett vasfüggöny előtt.

A koncertek során olyan világhírű énekművészek lépnek föl, mint Günther Groissböck (az első, június 8-i estén), majd Tomasz Konieczny, Camilla Nylund, Michael Schade, Juan Diego Flórez és Krassimira Stoyanova. Emellett a Staatsoper társulati tagjai is hat este adnak majd dalesteket.

A Bécsi Állami Operaház

A koncertsorozatot június 27-én immár zenekarkíséretes gálakoncert zárja, melyen az évad végén távozó Dominique Meyer igazgatóságának minden fontos társulati tagja szerephez jut, egyfajta zenei visszatekintésként az elmúlt tíz évre.

Valamennyi hangversenyt élőben sugározzák a Bécsi Állami Operaház honlapján, ahol a koncertek pontos műsora és a fellépők névsora is megtalálható.

Wiener Staatsoper