Indul a Klassz a pARTon

Operai programok is várják a Balaton körül a nyaralókat

Július 11. és augusztus 13. között ismét megrendezik a Klassz a pARTon fesztivált a Balaton környéki településeken, az Érdi Tamás zongoraművész által 2015-ben alapított komolyzenei programsorozaton sok fiatal énekművészt is láthat a közönség.

Július 12-én Gulyás Bence operaénekes és Molnár Marcell zongoraművész ad koncertet Balatonalmádiban magyar művekből. Július 17-én Molnár Anna és Kósa Lőrinc áriaestjét Zsoldos Bálint kíséri Zamárdiban, a műsoron Mozart, Donizetti, Rossini, Gounod és Humperdinck áriái szerepelnek. Ugyanezen a napon Balatonalmádiban Keszei Bori énekel egy csokornyi szopránáriát a Budafoki Dohnányi Zenekar Kamaraegyüttesével.

Egy nappal később, július 18-án Csordás Klára és Kertesi Ingrid koncertjét hallgathatja meg a közönség, egy kicsit távolabb, a tatai Öreg-tó mellett. A barokktól a 20. századig terjedő műsort Dallos Erika kíséri. Július 27-én Mozart-estre kerül sor Balatonfüreden, közreműködik Érdi Tamás, a Grazioso Kamarazenekar és Csővári Csilla, vezényel Káli Gábor. Az énekesnő a későbbiekben egy dalestet is ad, augusztus 10-én, Keszthelyen, Fülöp Andrea zongorakíséretével, Mozart, Liszt, Schönberg és Richard Strauss műveiből.

Július 28-án Megyimórecz Ildikó és Fülep Máté lép színpadra Balatonszárszón, a sokszínű opera- és operettesten Zsoldos Bálint működik közre. Ugyanezen a napon Tihanyban az Ars Longa Kamaraegyüttes, Dinyés Soma csembalóművész és Szili Gabriella szoprán ad barokk estet. Augusztus 5-én a FareMido Operatársulat, Fodor Beatrix, Mester Viktória, Köteles Géza és Hábetler András lép fel Balatonfüreden, humoros műsorukban többek között Mozart, Rossini, Donizetti, Verdi, Bizet, Delibes és Puccini operáiból hallhatunk részleteket.

Valamennyi program ingyenes, a fesztivál további műsoráról a Klassz a pARTon honlapján lehet tájékozódni.