Hétfőtől árulnak jegyeket az Operaházba

A márciusban újranyíló épület Erkel- és Wagner-bemutatókkal várja a közönséget

A Magyar Állami Operaház 2021. november 16-ával megkezdi a 2022. január 1. és július 31. közötti nagytermi előadások jegyeinek értékesítését, így az Erkel Színház és az Eiffel Műhelyház Bánffy terme mellett, csaknem öt évig tartó felújítást követően az Operaház épületébe is újra válthatnak jegyeket az opera és a balett szerelmesei.

Plácido Domingo Simon Boccanegra, Erwin Schrott Mefistofele, Peter Seiffert Parsifal, Matthew Polenzani Don Carlos szerepében lép a közönség elé a 2022 tavaszán a frissen megnyíló Operaházban, míg egy különleges együttműködés keretében Sir Willard White a Porgy és Bess és A kékszakállú herceg vára férfi címszerepeit is elénekli, utóbbit magyar nyelven.

Az Andrássy úti Operaház jövő év március 12. és 14. között háromnapos eseménysorozattal nyitja meg kapuit. Első este az ünnepi gálakoncerten Plácido Domingo, valamint Medveczky Ádám, Kesselyák Gergely és Kocsár Balázs főzeneigazgató karmesteri közreműködésével, magyar szerzők műveit, illetve magyar vonatkozású darabokat ad elő hangversenyén a Magyar Állami Operaház Zenekara. Másnap Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját nagyszabású, korhű kiállításban, Brickner Szabolcs, Bretz Gábor, Pataky Dániel, Kolonits Klára, Miklósa Erika és Palerdi András főszereplésével, Ókovács Szilveszter főigazgató rendezői debütálásában láthatja a közönség, harmadnap pedig Kenneth MacMillan Mayerling című neoklasszikus balettje tér vissza az Opera repertoárjára a Magyar Nemzeti Balett vadonatúj betanulásában. A járványhelyzet okozta kétéves csúszást követően az Operaházban látható Wagner Parsifaljának új bemutatója 2022. április 15-én Peter Seffeirt / Kovácsházi István, Kálmándy Mihály, Szemerédy Károly, Szántó Andrea, Németh Judit, Rácz István és Palerdi András főszereplésével, Almási-Tóth András művészeti igazgató kortárs felfogású rendezésében, míg 2022. május 15-én Az istenek alkonyával M. Tóth Géza az Operaház felújításával kettészakadt wagneri Ring-tetralógiája is kiteljesedhet, Kovácsházi István, Rálik Szilvia, Szemerédy Károly, Horti Lilla, Gábor Géza és Kelemen Zoltán főszereplésével. Mindhárom premiert Kocsár Balázs vezényli.

A Magyar Állami Operaház (fotó: Csillag Pál / Magyar Állami Operaház)

A repertoárdarabok közül az Opera legjobb erőivel és a már említett vendégművészekkel visszatér az Operaházba Az árnyék nélküli asszony, a Mefistofele, a Simon Boccanegra, a Porgy és Bess, a Don Carlos, a Figaro lakodalma, az Andrea Chénier, A Nyugat lánya, Az álarcosbál és A varázsfuvola, Míg a Magyar Nemzeti Balett ismét műsorára tűzi a Seregi László-féle Rómeó és Júliát és az Anyegint.

A Magyar Állami Operaház 2021. november 16. és december 31. között az Újranyitó Évad 2022-es előadásaira a közelmúltban bevezetett új, kedvezményes jegyvásárlási konstrukcióval kínál szabadbérleteket vagy jegyeket. Az ún. szabadbérlet lehetőséget biztosít vásárlóinknak, hogy kedvenc előadásaikat az általuk preferált dátumokon és a nekik tetsző ülőhelyeket kiválasztva tekinthessék meg. A konstrukció felmenő rendszerben két különböző előadásra váltott jegyek esetén 10%-os kedvezményt biztosít; három különböző előadásra vásárolt jegy után 20%-os kedvezmény vehető igénybe, míg a sort folytatva hat különböző előadás esetén már 50%-os kedvezmény áll rendelkezésre. A meghirdetett előadásokra a vásárlás során a korábban kiállított ajándékutalványok és szabad felhasználású jegyek online és pénztári jegyvásárlás esetén is felhasználhatók.

Magyar Állami Operaház
Fotó: Csillag Pál / Magyar Állami Operaház