Évadot hirdetett a londoni Királyi Operaház

A 2018/19-es évadban több magyar művész is szerepel az intézmény előadásaiban

Meghirdette 2018/19-es évadát a londoni Királyi Operaház, a neves intézmény gazdag repertoárja az opera világának legnevesebb művészeire épít.

Szeptemberben egy erős kezdéssel indítják az évadot: Wagner Ringje kerül színre, Keith Warner rendezésében, Antonio Pappano vezényletével. A ciklus főbb szerepeit John LundgrenNina StemmeStuart SkeltonEmily MageeStefan VinkeJohannes Martin Kränzle, Gerhard Siegel és Stephen Milling alakítják.

Royal Opera House, Covent Garden

Az első premierre januárban kerül sor, Csajkovszkij Pikk dámáját Stefan Herheim viszi színre, a karmester ezúttal is Antonio Pappano lesz. A Holland Nemzeti Operával koprodukcióban színre kerülő előadásban Eva-Maria WestbroekAleksandrs AntonenkoFelicity PalmerVladimir Sztojanov és John Lundgren működik közre.

A második premier a ROH Janáček-ciklusának következő darabja, a Kátya Kabanova lesz. Az előadást rendezni Richard Jones, vezényelni Edward Gardner fogja. A főszereplők Amanda Majeski, Pavel Černoch és Susan Bickley lesznek.

Az évad legnagyobb szenzációjának a tavaszi Végzet hatalma-bemutató ígérkezik, Christof Loy rendezésében, Antonio Pappano vezényletével. A főszerepeket Anna Netrebko, Jonas KaufmannLudovic Tézier és Ferruccio Furlanetto fogják énekelni.

Madriddal és Rómával koprodukcióban mutatja be az intézmény Deborah Warner Billy Budd-rendezését, melynek karmestere Ivor Bolton lesz. A főszerepekben Jacques ImbrailoToby Spence és Brindley Sherratt látható majd.

Orendt Gyula

Több magyar énekes is fellép majd az évad során Londonban, októberben Verdi Requiemjében Bretz Gábor működik közre, a koncert karmestere Antonio Pappano, további szólistái Krassimira Stoyanova és Jamie Barton lesznek. Szintén az őszi műsorban szerepel Verdi Simon Boccanegrája, melyet Nánási Henrik fog vezényelni, a főszerepeket Carlos Álvarez, Ferruccio Furlanetto, Hrachuhi Bassenz és Francesco Meli alakítja majd. A februári Cosí fan tutte magyar szereplője Orendt Gyula lesz, partnerei Salome JiciaSerena Malfi és Paolo Fanale, az előadást Stefano Montanari vezényli.

A korábbi produkciók is kiváló előadógárdával kerülnek színre. Lesz Traviata Ermonela Jaho és Charles Castronovo, illetve Angel Blue és Benjamin Bernheim szereplésével, Faust Diana Damrauval és Erwin Schrott-tal, az André Chénier-ben Roberto Alagna énekli a címszerepet, a Toscában Kristine Opolais és Angela Gheorghiu váltja egymást, partnerük Vittorio Grigolo lesz. A Borisz Godunov címszerepében Bryn Terfel látható majd, a John Eliot Gardiner vezényelte Figaro házassága főszerepeit pedig Christian Gerhaher, Hanna-Elisabeth Müller és Simon Keenlyside éneklik.

Részletes program a Királyi Operaház honlapján olvasható.