A kékszakállú herceg vára a Fesztiválzenekar műsorán

Meghirdette 2018/2019-es évadát a Budapesti Fesztiválzenekar

Már megszokhatta a közönség, hogy a Fesztiválzenekar minden évben kiváló közreműködőkkel előadott operákkal örvendezteti meg a közönségét. A 2018/19-es évadban ilyen nagyszabású produkcióra ugyan nem kerül sor, de így is tartogatnak érdekességeket az operakedvelők számára.

Március végén Bartók-estet tart a zenekar, amelyen A kékszakállú herceg vára is elhangzik. Az opera két főszereplője Cser Krisztián és Vizin Viktória lesznek, vezényelni Fischer Iván fog. A koncert első részében Bartók népzenei ihletésű kompozíciói szólalnak meg, melyekben Sebestyén Márta működik közre.

Fisher Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar

Az évadot indító Európai Hidak fesztivál témája ezúttal a Baltikum és Lengyelország. A szeptemberi, első koncert műsorán a három balti állam egy-egy szerzőjének művei szerepelnek, közreműködik a spanyol szoprán, Sylvia Schwartz és a Cantemus Vegyeskar, a koncertet szintén Fischer Iván fogja vezényelni. Szeptember 26-án a lengyel barokk muzsika áll a középpontban Bach zenéjével párba állítva, az énekes szólisták Kovács Ágnes, Gavodi Zoltán, Szigetvári Dávid és Cser Krisztián lesznek.

Decemberben ismét barokk muzsikát hallhat a közönség, Hasse Larinda e Vanesio című intermezzóját, melyben Yeree Suh és Fulvio Bettini fog énekelni. A kamarazenekari koncertek között is lesz több barokk tematikájú, az október 20-i esten Tatai Nóra működik közre, december 16-án pedig kortárs darabok szólalnak meg, Váradi Zita előadásában.

A hagyományosan a Müpában tartott maratonon jövőre Debussy és Ravel művei fognak elhangozni, és a zenekar folytatja közösségi szerepvállalását, lesznek újra Közösségi Hetek templomokban és zsinagógákban tartott hangversenyekkel, valamint TérTáncKoncert, melyen ötszáz gyerek táncol majd.

Az évad részletes műsora a Budapesti Fesztiválzenekar honlapján érhető el.