December 19-ig zárva tart az Operaház

A Magyar Állami Operaház közleménye a karantén és a kijárási tilalom ideje alatti változásokról

A Magyar Állami Operaház közleményt adott ki a karantén és a kijárási tilalom ideje alatti változásokról, melyet az alábbiakban szó szerint idézünk:

Tájékoztatjuk tisztelt közönségünket, hogy a hétfői miniszterelnöki bejelentés, valamint a keddi parlamenti döntés értelmében 2020. november 11-től december 19-ig a Magyar Állami Operaház minden előadása elmarad, színházaink a nagyközönség számára nem látogathatók.

Az 2020. november-december hónapra megvásárolt jegyeket az Opera igény szerint utalvány vagy készpénz formájában váltja vissza. A már kiadott, de még fel nem használt utalványok beváltásának határidejét az Opera egy évvel, 2021. december 31-ig meghosszabbítja.

Bővebb felvilágosítással értékesítési kollégáink a jegy@opera.hu e-mail-címen, valamint hétköznap 10:00 és 17:00 óra között telefonon (+36 1 332-7914, +36 1 332-6150) állnak rendelkezésre. Személyes ügyintézésre a megszokott nyitvatartási időben az Opera Értékesítési Centrumában (1061 Budapest, Hajós utca 13-15.) november 13-ig, az Erkel Színház jegypénztárában november 15-ig van lehetőség. November 16-tól a korlátozás idejére jegypénztáraink bezárnak, munkatársaink azonban telefonon vagy e-mailben továbbra is elérhetők.

Az Erkel Színház nézőtere – zárva (fotó: Herman Péter / Magyar Állami Operaház)

A 2021. évi programokról az Opera a korlátozások feloldásával összhangban ad további tájékoztatást. A legfrissebb információkért, kérjük, kövessék figyelemmel az Opera honlapját és közösségi oldalait.

Bízunk benne, hogy mielőbb személyesen is viszontláthatjuk Önöket, addig is kérjük, kísérjék figyelemmel az OperaLive internetes közvetítéseit, amelyek sugárzását a szigorított korlátozások ideje alatt is folytatjuk esténként 20 órától. Szerdánként az OperaSzerda keresztmetszeteivel, péntekenként az Opera Zenekar és Énekkar, valamint a Magyar Nemzeti Balett művészeit újra felvonultató Tercett-Trió-Trois kamaraestekkel, szombatonként és vasárnaponként pedig vezető szólistáink MaszkaBál-operaestjeivel várjuk tisztelt nézőinket.

Megértésüket és türelmüket ez úton is köszönjük! Vigyázzanak egymásra!

Magyar Állami Operaház
Fotó: Herman Péter / Magyar Állami Operaház