Átadták az Opera Awards díjait

A neves elismerést április 9-én adták át Londonban

Ünnepélyes átadó keretében osztották ki április 9-én a rangos nemzetközi kitüntetés, az Opera Awards díjait. A több mint száz jelölt közül végül huszonegyen kapták meg az elismerést a szerkesztő-kritikus John Allison vezette zsűritől.

A legjobb énekes Malin Byström és Piotr Beczała, a legjobb karmester Vladimir Jurowski, a legjobb rendező Mariusz Treliński lett. Életműdíjat kapott Teresa Berganza, a legjobb fiatal énekesként a kanadai mezzoszoprán, Wallis Giunta, a legjobb új felfedezettként a rendező Barbora Horáková Joly kapott díjat. A közönségdíjat Pretty Yende kapta.

Részlet a díjátadó ünnepségből (fotó: Opera Awards)

Díjazták a legjobb operajátszó intézményt, a müncheni Bajor Állami Operát, a legjobb fesztivál a Pármai Verdi Fesztivál, a legjobb zenekar a milánói Scala együttese lett. A legjobb szólóalbum díját Veronique Gens Visions című lemeze kapta, a legjobb operafelvétel Berlioz A trójaiak című művéből készült, John Nelson vezényletével, Joyce DiDonatóval a főszerepben. A legjobb új produkció a Teatro Real Billy Budd előadása, a legjobb újrafelfedezett mű Ernst Krenek Drei Opern című alkotása lett a Frankfurti Opera produkciójában, a legjobb ősbemutató pedig Brett Dean Hamletje a Glyndebourne Fesztivál előadásában.

A díjazottak teljes listája az Opera Awards honlapján érhető el.