Magyar énekesek Hamburgban

A Hamburgi Állami Operában több magyar fellépő hallható a 2018/19-es évadban is

A következő évadban sem kell nélkülözniük a hamburgi operakedvelőknek a magyar művészeket. Miután 2016 őszén a Hamburgi Állami Opera Bartók Béla és Eötvös Péter darabjait mutatta be a zeneszerző, valamint Vajda Gergely vezényletével, Szabó Bálinttal a főszerepben, majd a produkciót az idei évadban is műsorra tűzte, jövőre több magyar énekes is közreműködik az előadásokon.

Az intézmény áprilisi premierjén, George Benjamin Lessons in Love and Violence című darabjának Katie Mitchell rendezte és Kent Nagano vezényelte előadásán Orendt Gyula, valamint a kanadai-magyar mezzoszoprán, Szabó Krisztina működik közre. A repertoáron lévő produkciók közül Bretz Gábor háromban is látható lesz: a Don Carlos II. Fülöpjét és a Carmen Escamillóját fogja alakítani, valamint ő énekli Verdi Requiemjének basszus szólóját a Calixto Bieito által rendezett előadáson. A Hamburgban társulati tagként foglalkoztatott Láng Dorottya Peter Ruzicka BENJAMIN és Monteverdi Odüsszeusz hazatérése című operáiban fog szerepelni, Az álarcosbál Ulricáját pedig a közelmúltban Budapesten is fellépő Kutasi Judit énekli majd.

A Hamburgi Állami Opera

Az évad többi programja is felkeltheti az operakedvelők érdeklődését, a jövőre tervezett premierek között szerepel például Schumann Jelenetek Goethe Faustjából című műve, a főszerepben Christian Gerhaherrel és Norbert Ernsttel, Gluck Orpheusz és Eurüdiké című operájában pedig Dmitrij Korcsak szerepel. A repertoár-előadások között látható lesz egy teljes Ring Claus Guth rendezésében, Kent Nagano vezényletével, melyben a főszerepeket James Rutherford, Jürgen Sacher, Robert Dean Smith, John Lundgren, Lise Lindstrom és Claudia Mahnke éneklik. Igen figyelemre méltó szereposztásban lesz hallható Az árnyék nélküli asszony is, ebben Emily Magee, Linda Watson és Wolfgang Koch működik közre, valamint a már említett Don Carlos, melynek további szereplői Lianna Haroutounian, Jelena Zsidkova és Pavel Černoch, karmestere Pier Giorgio Morandi lesz. De fellép még Hamburgban Joseph Calleja (Verdi Luisa Millerében), Julia Lezsnyeva (Händel Alcinájában), Klaus Florian Vogt (A halott városban), Marcelo Álvarez (a Carmenben), Ramón Vargas (Az álarcosbálban), Anja Kampe (A nyugat lányában) és Max Emanuel Cenčić (Offenbach Szép Helénájában).

Részletes műsor az intézmény honlapján olvasható.