Armel-díjazottak 2017-ben

Kihirdették a 10. Armel Operafesztivál győzteseit

A 10. évforduló alkalmából ünnepi gálaest keretében tették közzé az Armel Operaverseny és Fesztivál idei nyerteseinek névsorát. A zsűri Annilese Miskimmon, a Dán Nemzeti Opera főigazgatója, Clarie Middleton, a Hackney Empire Színház igazgatója, Kim Whitener, a HERE produkciós igazgatója, Henry Little, az Opera Rara igazgatója, Kjell Englund, a NorrlandsOperan főigazgatója és José Correia, az ARTE Concert programigazgatója a legjobb produkciót és a legjobb előadói teljesítményt díjazta, az ARTE oldalán pedig a közönség is szavazhatott a kedvencére.

A versenyszereplők a tavalyi válogatón (fotó: Armel Operafesztivál)

A fődíjat a svájci Biel Solothurn Színház előadása, a Weisse Rose kapta. A legjobb énekes a Szegedi Nemzeti Színház Donizetti-operájában szereplő Morgane Heyse lett. A közönségdíjat Rufus Wainwright Prima Donna című operája nyerte el a Pannon Filharmonikusok előadásában.

A jubileumi gálaesten felléptek az Avignoni Énekverseny díjazottjai, a Virtuózok döntős énekművészei, az Armel Operafesztivál korábbi helyezettjei, valamint az Armel-dalverseny szakmai és közönségdíjasai. A házigazda Alföldi Róbert volt, a Pannon Filharmonikusokat Vajda Gergely, a fesztivál művészeti vezetője vezényelte.

Az idei versenyszereplők kiválasztásáról itt írtunk.

Gratulálunk a díjazottaknak!