A Margitszigetre érkezik Erwin Schrott

A népszerű művész jövő nyáron lép fel legközelebb Budapesten

A nemzetközi operaszínpadok népszerű operaénekese, Erwin Schrott Operától a tangóig című estjével folytatódik jövőre a Budapesti Nyári Fesztivál egyik legnépszerűbb programja, a világsztár operaénekeseket felvonultató gálasorozat július 15-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon – közölték a szervezők az MTI-vel. A világhírű, uruguayi származású basszbariton Budapesten klasszikus operaáriákkal, énekekkel és tangózenével szórakoztatja a közönséget.

Erwin Schrott

Az operaénekes elsöprő nemzetközi karrierje 1998-ban indult, amikor megnyerte a Plácido Domingo védnökségével zajló Operalia énekversenyt. Ezután egymás után mutatkozott be a milánói Scala, a New York-i Metropolitan, Párizs, Washington, Bécs, Buenos Aires, London, Los Angeles, Brüsszel, valamint Németország és Olaszország színpadain.

Emblematikus szerepének számít Mozart Don Giovannija, melyet több alkalommal megformált már a budapesti Erkel Színházban is. Az operaszínpadok egyik legszínesebb előadójaként tartják számon karizmatikus színpadi jelenléte, hangja és sármos megjelenése miatt.

Interjúnk Erwin Schrott-tal

MTI