Parkfoglaló gála az M5 HD műsorán

Az augusztusi koncert felvételét vasárnap este sugározza a kulturális csatorna

2022. július 10-én (vasárnap) látható felvételről a 2020/21-es évad első és legnagyobb szabású gálaműsora, a Parkfoglaló az Eiffel Műhelyház Kodály Zoltán parkjából. A huszonegy magyar énekes szólista és a világhírű tenor, Jonas Kaufmann koncertje 20:00-tól látható az M5 csatornán.

A Magyar Állami Operaház – több sikeres nyári programját követően – 2020. augusztus 19-én az Eiffel Műhelyházban is újraindította nyilvános szakmai tevékenységét, ugyancsak szabadtéren. A Műhelyház körüli hatalmas park adott otthont annak a nagyszabású gálaműsornak, amelyen az Opera művészei és napjaink legnépszerűbb tenorja, Jonas Kaufmann léptek a közönség elé.

Jonas Kaufmann (fotó: Nagy Attila / Magyar Állami Operaház)

A felvételről közvetített műsor első két részében a nemzetközi és magyar operairodalom népszerű részletei csendülnek fel Donizettitől Puccinin és Wagneren át Ránki Györgyig, de a könnyedebb műfaj felé is kitekintünk az operai igénnyel megírt Porgy és BessWest Side Story és A denevér című darabokkal. Közreműködik: Balczó PéterBalga GabriellaBátori ÉvaBoncsér GergelyFodor BernadettFried PéterHaja ZsoltKálmándy MihályKeszei BoriKovácsházi IstvánLászló BoldizsárMeláth AndreaPalerdi AndrásRálik SzilviaSchöck AtalaSzabóki TündeSzántó AndreaSzegedi CsabaSzemere ZitaSzvétek László és Wiedemann Bernadett. A program utolsó harmadában pedig Jonas Kaufmann válogat legkedvesebb áriáiból. Közreműködik a Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor). Az Opera Zenekart a magyar művészek programjában Kocsár Balázs főzeneigazgató, Medveczky Ádám korábbi főzeneigazgató és Rajna Martin ifjú karmester irányítja, Jonas Kaufmann műsorát hangversenyeinek állandó karmestere, Jochen Rieder vezényli.

Magyar Állami Operaház