Nyilvános a Bayreuthi Ünnepi Játékok programja

Négy operaprodukció és három koncert várja a közönséget

A tavaly elmaradt – illetve részben online megtartott – Bayreuthi Ünnepi Játékok után a fesztivál vezetése az idei évre szűk, de teljes programmal készül.

A programot A bolygó hollandi nyitja Dmitrij Csernyakov rendezésében, az előadás karmestere Okszana Liniv lesz. A címszerepet John Lundgren fogja énekelni, Senta Asmik Grigorian, Daland Georg Zeppenfeld, a további szereplők Eric Cutler, Marina Prudenskaya és Attilio Glaser lesznek.

Felújítják a 2019-es Tannhäuser-produkciót is, melynek rendezője Tobias Kretzer, karmestere pedig Axel Kober. A főbb szerepeket Stephen Gould, Lise Davidsen, Markus Eiche és Jekatyerina Gubanova formálja meg.

A nürnbergi mesterdalnokok Barrie Kosky nagy sikerű rendezésében látható újra, az előadást Philippe Jordan fogja vezényelni. A főszereplők Michael Volle, Klaus Florian Vogt, Camilla Nylund, Daniel Behle és Wiebke Lehmkuhl.

A negyedik produkció az elhalasztott Ring-premier miatt ismét csupán A walkür lesz, Pietari Inkinen vezényletével, ennek fontosabb szerepeit Klaus Florian Vogt, Lise Davidsen, Günther Groissböck, Iréne Theorin, Dmitrij Beloszelszkij és Christa Mayer fogják énekelni.

A bayreuthi Festspielhaus

A tervezett koncertek között sor kerül majd egy teljes Parsifal-előadásra, ennek karmestere a fesztivál főzeneigazgatója, Christian Thielemann, a címszerepet Stephen Gould formálja meg, partnerei Michael Volle, Georg Zeppenfeld és Petra Lang lesznek.

Andris Nelsons vezényletével, Christine Goerke, Klaus Florian Vogt és Günther Groissböck közreműködésével két koncertet is rendeznek, az első műsorán a Lohengrin és a Parsifal, másodikon A walkür és Az istenek alkonya részletei szerepelnek.

Részletes program a Bayreuthi Ünnepi Játékok honlapján érhető el.

Forrás: Bayreuthi Ünnepi Játékok