Nemzeti Dalaink-projekt az Operával

Énekművészek és diákok virtuális találkozása karantén idején

Az Opera új kezdeményezése a március 16-tól érvényes iskolai vesztegzár idején az otthon rostokoló diákokat a mindennapos éneklés jegyében invitálja játékra.

Hétfőtől nemcsak a diákok, hanem az Opera művészei is saját otthonukban várják, amíg újra közösségbe mehetnek, de ez nem töri le vállalkozó kedvüket. Sőt! Minden nap más-más énekesünk vesz fel videóra egy könnyen megtanulható népdalt, melyet az Opera közösségi oldalain (Facebook, YouTube) túl az M5 is sugároz, valamint megjelenik a Papageno oldalán is reggel 8 órakor.

Bokrétaünnepség az Eiffel Műhelyházban (fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Az a diák, aki az adott napon este 20 óráig visszaküld az Operának egy olyan (telefonnal készített) videót, melyen ő maga visszaénekli az aznapi dal egy versszakát, másnap reggel megtudhatja, ő lett-e a napi nyertes. Ha igen, videója felkerül az Opera YouTube-csatornájára, és a másnapi friss dal mellett az övé is leadásra kerül. A nyertesek ezen felül meghívást kapnak az Eiffel Műhelyház hivatalos átadóünnepségének elejére, ahol az Opera Gyermekkarával együtt énekelhetik legbecsesebb nemzeti dalunkat, a Himnuszt, szüleik pedig a nézőtérről élvezhetik gyermekük fellépését.

Nemzeti Dalaink naponta frissülnek ITT.

A telefonos videókat e-mailben várjuk az info@opera.hu e-mail-címre.

A videó elküldése automatikus hozzájárulást jelent annak feltöltésére és sugárzására.

Magyar Állami Operaház
Fotó: Máthé Zoltán / MTI