Vastaps-díj Kolonits Klárának

A művésznő a Katona József Színház Così fan tutte-előadásában nyújtott teljesítményéért vehette át a különdíjat

Kolonits Klára
Kolonits Klára

A hagyományoknak megfelelően a Katona József Színház évadnyitóján osztották ki a Vastaps Alapítvány díjait, melyek az előző évad kiemelkedő művészi teljesítményeit díjazzák. A színház múlt évad végén bemutatott Così fan tutte-produkciójának közreműködői két díjat is kaptak: a legjobb női epizódszereplő díját a Despinát alakító Pálmai Anna, a különdíjat pedig a Fiordiligit alakító Kolonits Klára vehette át.

A Così fan tutte-produkció a már évek óta nagy sikerrel zajló Operabeavató-sorozat eredményeként jött létre. A 2015/2016-os évad során a Kamrában tartott Operabeavatók témája egységesen Mozart operája volt, s a beavatók során a közönség nyomon követhette, hogyan lesz a beavatókból, vagyis a próbákból előadás.

A produkciót – mint arról korábban már hírt adtunk – június 17-én mutatták be a Katona József Színház Kamrájában. Kolonits Klára és Pálmai Anna mellett a további szereplők Szolnoki Apollónia (Dorabella), Varga Donát (Ferrando), Cseh Antal (Guglielmo) és Kálid Artúr (Don Alfonso) voltak. Az előadás zenei vezetője Dinyés Dániel, rendezője Göttinger Pál – az Operabeavató-sorozat állandó közreműködői.

Katona József Színház