Rost Andrea a Ferencvárosban

A Figaro házassága részleteit adják elő a Bakáts Feszt keretein belül

Mozart-hangversenyre kerül sor augusztus 27-én, vasárnap 19:30-tól a ferencvárosi Bakáts tér szabadtéri színpadán, a Bakáts Feszt keretében. A műsor első része igazi csemege az operakedvelőknek: a szerző népszerű vígoperája, a Figaro házassága részletei csendülnek fel Rost Andrea és Kálnay Zsófia előadásában. A második rész műsorát egyetlen szimfonikus alkotás tölti ki: Mozart C-dúr (Jupiter) szimfóniáját (K. 551) az első részben is kísérő Concerto Budapest zenekar adja elő vezetőjük, Keller András vezényletével.

Rost Andrea

„A Figaro házassága egyrészt remek kor- és jellemrajz, de bravúros cselvígjáték is. Kiáltvány a francia forradalom előtt, miközben a szerelem forradalmát hirdeti. Az eredeti darab franciaországi bemutatóján nagy vihart kavart, manapság viszont (…) a legismertebb és legkedveltebb operaművek közé soroljuk” – áll az előadás ajánlójában.

A Bakáts Feszt előadásaira – így az előző esti homokanimációs Székely fonóra is – jegyek a jegy.hu értékesítési rendszerén keresztül válthatók. Az előadásokról bővebb információ a fesztivál honlapján található.

Bakáts Feszt / Opera-Világ