Rádióadást indít az Operaház

Az OpeRádió csatorna lemezfelvételeket, saját hangfelvételeket sugároz

A hazai rádiókínálatból eddig hiányzott az a tematikus adó, amely kizárólag opera- és balettzenéket sugároz – áll a saját rádióadó indítását bejelentő operaházi közleményben.

Az online OpeRádió bármelyik böngészőből a http://opera.hu/radio/ címen érhető el, a mobil zenehallgatást pedig az Androidra és iOS-re egyaránt letölthető alkalmazások biztosítják, így az Operaház most induló webrádiója nonstop operaélményt kínál mindenkinek akár otthon, külföldön vagy útközben.

OpeRádió
OpeRádió

Az OpeRádió lemezfelvételeket, saját hangfelvételeket sugároz. Az operairodalom ismert és felfedezésre váró remekműveiből összeállított program márciustól tematikus műsorokkal, alkalmanként teljes operaelőadásokkal, a későbbiekben pedig élő operaházi vagy Erkel színházi közvetítésekkel is várja hallgatóit. A középtávú tervek között szerepel a Magyar Rádió által az Opera előadásain készített szalagok digitalizálása és rendszeres játszása, valamint a Hungaroton és más lemeztársaságok által a Magyar Állami Operaház művészeivel felvett korongok közlése is. A csatorna főszerkesztője Zsoldos Dávid.

Forrás: Magyar Állami Operaház