Operák a CAFe Budapesten

A ma kezdődő kortárs művészeti sorozat az operarajongóknak is kedvez

Október 9. és 25. között rendezik meg a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivált, amelynek sokszínű programja során három operaelőadás tekinthető meg.

Október 16-án tartja Philip Glass-premierjét a Magyar Állami Operaház, a Les Enfants Terribles (Veszedelmes éden) című balettopera bemutatójára az Eiffel Műhelyházban kerül sor. A Jean Cocteau műve alapján készült darab különlegessége, hogy egyenlően fontos szerep jut benne énekeseknek és táncosoknak. A rendező-koreográfus Barta Dóra, az előadásokat Dobszay Péter vezényli. A főszerepeket Rálik Szilvia, Dobák Attila, Ódor Botond és Kálnay Zsófia éneklik.

Október 18-án a Zeneakadémia Solti Termében a kortárs brit zeneszerző, Julian Philips The Yellow Sofa című, a Glyndebourne-i Operafesztivál számára készült operáját mutatják be. Az előadás rendezője Almási-Tóth András, karmestere Vajda Gergely lesz, a címszereplő szófát, a sokat tapasztalt Amarelát Meláth Andrea, a további szerepeket Haja Zsolt, Horti Lilla, Molnár Anna, Bartos Barna és Busa Tamás alakítja.

Október 24-én Vajda János új operájának ősbemutatójára kerül sor, szintén az Eiffel Műhelyházban. A Molière és Bulgakov nyomán írott A képzelt beteg, avagy őfelsége komédiása Szabó Máté rendezésében lesz látható, vezényel Kovács János, a főszereplők Hábetler András, Wiedemann Bernadett, Horti Lilla és Hanczár György lesznek.

A fesztivál honlapján további információ található az előadásokról, valamint elérhető a más zenei különlegességeket is tartalmazó, részletes program.