Opera és koncert a Margitszigeten

Negyven programmal, köztük több zenei érdekességgel várja közönségét a Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Június 3-án indul a Margitszigeti Színház szezonja, opera-előadással, gálaműsorral és különleges koncertekkel is várják a közönséget.

Június 25-én és 27-én, a Magyar Állami Operaházzal közös produkcióban mutatják be Calixto Bieito Carmen-rendezését, melyet Európa számos operaházának közönsége láthatott már. A címszerepet Szántó Andrea énekli, Don José szerepében Brickner Szabolcs, Escamillóként Bretz Gábor lép színpadra. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát Kocsár Balázs vezényli.

Augusztus 20-án a Coopera Bánk bán-produkciója kerül színre, Vidnyánszky Attila rendezésében. A baritonváltozat címszerepében Molnár Levente látható, a további főbb szerepeket Mester Viktória, Fischl Mónika és Kálmándy Mihály énekli. Az előadás karmestere Kesselyák Gergely.

Július 23-án külföldi vendégművészek közreműködésével rendeznek operagálát Verdi Ünnep címmel, mely a zeneszerző életművének gazdag keresztmetszetét adja, elhangoznak többek között a Don Carlos, a Traviata, a Rigoletto, a Szicíliai vecsernye, az Attila, A haramiák, Az álarcosbál, a Nabucco, az Ernani, a Luisa Miller, és az Aida részletei. A gála három énekes szólistája Arturo Chacón Cruz, Maria Grazia Schiavo és Kálmándy Mihály, közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara, Kocsár Balázs vezényletével.

A műsorban szerepel több nagyzenekaros koncert is, június 5-én a Nemzeti Filharmonikusok a Carmina Buranát adják elő, július 18-án pedig egy vizuális elemekkel is gazdagított est kereteiben az Óbudai Danubia Zenekar emlékezik meg Mozart halálának 230. évfordulójáról.

A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége június 4-6. között Grand Opening címmel ingyenes koncertsorozatot szervez, melynek során Vác, Pécs, Gödöllő, Gyula, Kecskemét, Kőszeg, Sopron, Szentendre, Nagykanizsa, Sárospatak, Eger és Budapest ad helyszínt egy-egy népszerű klasszikus zenei dallamokat felvonultató eseménynek.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad részletes programjairól, a biztonsági szabályokról, a jegyvásárlási lehetőségekről és a színházi hajójáratról a színház oldalán olvashatnak.

Forrás: Margitszigeti Színház