Nem lesz többé Violetta Netrebko

Az orosz díva a Scalában aratott diadal után jelentette be döntését

A világhírű orosz operaénekes a Corriere della Sera című lapban szombaton megjelent interjújában elmondta, még egyszer, Párizsban fogja énekelni a Traviata hősnőjét, de többet nem.

Anna Netrebko abból az alkalomból nyilatkozott az olasz újságnak, hogy a Scalában lépett fel Violettaként. A negyvenhat éves szopránt 14 percig tartó tapssal ünnepelte a közönség. Mint Netrebko elmondta, az ő ötlete volt, hogy megmérettesse magát a Traviatával a milánói dalszínházban. Ő kérte Alexander Pereira intendánst, akinek irányítása alatt a 2005-ös Salzburgi Ünnepi Játékokon debütált Violettaként, hogy hadd énekelje el a szerepet a Scalában, mielőtt elköszön tőle.

Anna Netrebko
Anna Netrebko

Az operacsillag annak ellenére válik meg a karaktertől, hogy úgy érzi, ma sokkal többet benne nyújtani, mint tizenkét évvel ezelőtt. Érettebb lett a hangja, szívét pedig eltölti a férje iránt érzett szerelem – fogalmazott. Mint mondta, „tripla salto mortale” a Scalában fellépni Violettaként.

A Liliana Cavani rendezésében készült darabban klasszikus jelmezt viseltek. „Szeretem a salzburgi kortárs Traviatát, de még jobban a hagyományos változatokat, mint amilyen a Scaláé is. A kosztümök gyönyörűek, és én szeretem a szép ruhákat” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy bécsi és New York-i lakása is tele van velük, mégsem tud lemondani a vásárolgatásról, mindenekelőtt a cipőkért rajong.

MTI