Március 22-én indul a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Az idén 33 éves rendezvénysorozaton számos operai program is várja a közönséget

A március 22. és április 7. között tartó fesztiválon az opera műfaját elsősorban a két évfordulós szerző, Wagner és Verdi művei képviselik. A Magyar Állami Operaház nagypénteki és húsvéti Parsifal-előadásait Stefan Soltész vezényli, a címszerepben Kovácsházi István, Amfortasként J. Thomas Mayer lesz hallható. Április 6-án pedig a Tavaszi Fesztivál az Operaházzal együttműködve nagyszabású Verdi-maratont rendez, kórus- és áriakoncerttel, este pedig a Rigoletto kerül színre George Gagnidze és Jelena Gorsunova vendégszereplésével.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál sajtótájékoztatója (fotó: MTI)

Igazi különlegességnek ígérkezik Egy varázsfuvola címen Mozart operájának Peter Brook rendezte előadása, március 29-én és 30-án, a Théȃtre des Bouffes du Nord vendégjátékában. A neves rendező már számos alkalommal bizonyította, hogy meghatározó jelentőségű színházi szemléletének az operaműfajban is van létjogosultsága. A Budapestre érkező produkció 2010-es színre kerülése óta járja a világot.

A fesztivál több vendégművésze is számot tarthat az operakedvelők érdeklődésére: Claudio Abbado a bolognai székhelyű Orchestra Mozarttal lép fel március 27-én, Patricia Petibon pedig a Münchener Kammerorchesterrel ad koncertet április 1-jén.

Részletes program és további információk találhatók a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapján.

Fotó: MTI