Magyar énekesek Londonban is

A Királyi Operaház jövő évi műsorában is szerepelnek művészeink

Közzétették a londoni Királyi Operaház jövő évadának műsorát. Az intézmény hét új premierrel készül, emellett további helyszíneken számos kortárs darabot, így Philip Glass, John Cage és Harrison Birtwistle műveit is színpadra állítja.

Az épület homlokzata
Királyi Operaház

A nagyszínpadi premierek sorát Verdi A két Foscari című darabja nyitja, Plácido Domingóval a főszerepben. Novemberben Mozart Idomeneója Martin Kušej rendezésében, Marc Minkowski vezényletével látható, a címszerepet az amerikai tenor, Matthew Polenzani énekli. Ismét Verditől Az álarcosbált mutatják be decemberben, a férfi főszerepekben Joseph Calleja és Dmitrij Hvorosztovszkij lesz hallható. David McVicar rendezi és Antonio Pappano vezényli Giordano André Chénier című darabját januárban, a címszerepet Jonas Kaufmann énekli. Bertolt Brecht és Kurt Weill Mahagonny városának felemelkedése és bukása című darabját márciusban mutatják be, ebben Anne Sofie von Otter alakítja a főszerepet. Karol Szymanowski Roger király című művében Mariusz Kwiecień és Saimir Pirgu szerepel, az évad utolsó premierjeként pedig Rossinitól a Tell Vilmos kerül színre, a címszerepet Gerard Finley énekli.

A számos további helyszínen tartott bemutató és előadás közül számunkra Monteverdi Orfeójának premierje lehet különösen érdekes, mivel ebben a címszerepet Orendt Gyula énekli. Az előadás Michael Boyd rendezésében és Christian Curnyn vezényletével nyolc alkalommal szerepel műsoron januárban. Jövő júniusban pedig Molnár Levente lép fel a Királyi Operaház nagy sikerű Bohémélet-előadásában, többek között Piotr Beczała oldalán.

Részletes műsor és szereposztások a Királyi Operaház honlapján érhetők el.