Magas állami kitüntetés Lady Valerie Soltinak

A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést vette át Lady Valerie Solti október 27-én Orbán Viktor miniszterelnöktől a Parlament Munkácsy-termében.

Lady Valerie Solti
Lady Valerie Solti

Lady Valerie férje, a világhírű karmester, Solti György szellemi hagyatékának ápolásáért, valamint a magyar kultúra és a magyar tehetségek támogatásáért részesült a rangos elismerésben.

A díjátadáson a miniszterelnök hangsúlyozta, hogy Magyarország mindent elkövet, hogy a Soltihoz hasonló géniuszok a jövőben itthonról szerezzenek hírnevet a világban. Válaszában Lady Valerie Solti kiemelte: a kitüntetés nem elsősorban az övé, hanem férjéé. „Úgy gondolom, ez az ország az én életemet is gazdagabbá tette, nagyon örülök, hogy eljöhettem ide a barátaimmal együtt. Köszönöm, hogy Magyarország ennyit adott nekem, a gyerekeimnek és az unokáimnak.”

Az eseményen több, Solti Györggyel baráti és munkakapcsolatot ápoló művész is megjelent, többek között Sebestyén MártaMarton ÉvaRost AndreaKlukon EditRánki DezsőVásáry TamásSzabó István és Jeremy Irons.

(Forrás: MTI)