Lemaradó nézők – reagált a Margitszigeti Szabadtéri Színház

Kommunikációs hiba miatt nem tudott részt venni a nézők egy része a péntek esti gálakoncerten

Olvasói megkeresésből szereztünk róla tudomást, hogy Piotr Beczała és Rost Andrea pénteken, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon megtartott gálakoncertjét színházi hajójárattal megközelítő nézők egy része azt a téves tájékoztatást kapta, hogy a koncert elmarad, és az esőnapon lesz megtartva.

„Pénteken egész nap esett az eső, de a szervezők honlapján ezzel kapcsolatos információ nem volt, a jegyen szereplő telefonszám »technikai hiba miatt« nem működött. Ennek ellenére a jegyet helyszínen vásárlókkal együtt felszálltunk a Margitszigeti Szabadtéri Színpad feliratnál a Vigadó téren a hajóra, ami rendesen elindult velünk 18:45-kor. Még szálltak fel a Batthyányi téren is, a hajó továbbindult, az eső még esett, az égbolt teljesen be volt borulva, nem látszott semmi biztató. Aztán egyszer csak megszólalt, a hangszóró és tájékoztatott: A kapitány most kapott értesítést a szervezőktől, a mai előadás elmarad, a holnapi esőnapon lesz megtartva, viszontlátásra holnap a hajón. A biztonság kedvéért többen felhívtuk a hajón megadott vonalas telefonszámot, ahol az előző információt szó szerint megismételték. 19:10-kor kiszálltunk a Vigadó téren” – számolt be az esetről olvasónk.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Megkerestük a Margitszigeti Szabadtéri Színház vezetőségét, akik az alábbi közleményben reagáltak az esetre:

„Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a Margitszigeti Szabadtéri Színház július 17-ei nyitókoncertjén történtekkel kapcsolatban kialakult sajnálatos helyzet a színházon belüli kommunikációs hiba okán állt elő.

Tudjuk, hogy mindezt utólag korrigálni vagy az élményt pótolni valóban lehetetlen, az egyszeri és megismételhetetlen koncertet visszahozni már nincs lehetőségünk, ezért az elnézés kérése is szintén lehetetlen vállalkozás lenne.

Mivel azonban a Margitszigeti Szabadtéri Színház közönsége rendkívül fontos számunkra, mégis mindenképpen szeretnénk megpróbálni és felajánlani ha csak kis részben is lehetséges az elmaradt színházi élmény pótlását.

A hajójáraton tartózkodó nézőket a színház személyenként egyezteti, és a megváltott jegyek árának a visszafizetése is folyamatban van.

A vidékről érkezett vendégeknek az előadásnapra vonatkozó és számlával igazolt reális szállásköltségét is megtérítjük.

Természetesen nagyon fontos színházunknak, hogy sikerüljön minden érintett számára kielégítő megoldást találni.

Tisztelettel:

Margitszigeti Szabadtéri Színház”

A Budapesti Nyári Fesztivál a napokban a Facebook-oldalán tájékoztatta a közönséget, hogy jelenleg cégkiválásos átalakulás zajlik náluk, aminek következtében a margitszigeti programok új szervezők hatáskörébe tartoznak.

Az esetről Piotr Beczała is tudomást szerzett, aki sajnálatát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban, és egy próbán készült videót tett közzé, hogy egy kicsit kárpótolja a csalódott nézőket.

Fotó: Margitszigeti Szabadtéri Színpad