Kocogj, bajazzo! – Fut az Operaház

Az Operaház október 2-án nem kocog, hanem egyenesen versenyt fut: két csapatot indít a 26. Spar Budapest Nemzetközi Maraton és Váltó Futóversenyen.

A szervezők külön megmérettetést hirdettek a színházak és színházi szakemberekből, vagy művészekből verbuválódott csapatok számára, így az Operaház két váltócsapata ebben a versenyben is indul majd.
Az ez évi verseny szabályzatának értelmében a színházak csapatai nevezési díjukat a Piros Orr Bohócdoktor Alapítvány számlájára utalják.

Az Opera futócsapata: Nagy Csaba, Miklósa Erika, dr. Főző Virág, Váradi Zita és Mozsár István (Fotó: Juhász Attila)
Az Opera egyik futócsapata: Nagy Csaba, Miklósa Erika, dr. Főző Virág, Váradi Zita és Mozsár István (Fotó: Juhász Attila)

Az Operaház egyik csapatában Miklósa Erika, világhírű énekesnőnk 12,5 kilométeres távot fut, Nagy Csaba, az Operaház zenekarának trombitaművésze 10 kilométert, Mozsár István, a dalszínház ügyvezető igazgatója 6,1, Váradi Zita 4,6 kilométeres, Dr. Főző Virág, vezető jogtanácsos pedig 9 kilométeres távot teljesít. A másik csapatban a gazdasági igazgatóság és a szervezési osztály képviselteti magát a színház színeiben, a színház projektkoordinátora, egy zenekari művész és a díszletasztalos műhely egyik tagja mellett.
Az Operaház szurkolói csapatot is kiállít, amely az Ybl-palota Andrássy úti nagyteraszán, Héja Domonkos megbízott főzeneigazgató vezényletével és Ókovács Szilveszter kormánybiztos közreműködésével rézfúvós- és kórusmuzsikával biztatja az úttesten elhaladó futókat.