Klasszikon: Crossover Dimenziók – koncert az Urániában

Klasszikon zenekar február 22-én este 20 órai kezdettel mutatja be új, élő produkcióját CrossoverDimenziók címmel az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Klasszikon_crossoverdimenziok

A Klasszikon ötödik éve koncertezik Opera Crossover című műsorával, amelyben nemesen ötvözött hangzásra lel a klasszikus és könnyűzene. A magasan képzett, nagy szakmai múlttal és számos elismeréssel rendelkező komoly- és jazz-zenészek által alkotott formáció a klasszikus operai dallamokat a legkülönbözőbb könnyűzenei műfajok stílusjegyeivel ötvözi, úgymint jazz, swing, musical, rock’n’roll, szalonzene vagy akár blues. Az együttes koncertjein, illetve 2011-ben megjelent CD-jükön is az áthangszerelt és jazz-improvizációkkal díszített instrumentális és oratorikus művek mellett főként a zenerajongók által jól ismert és közkedvelt operaslágerek feldolgozásai hallhatók.
A Klasszikon hitvallása, hogy művészetével közelebb vigye és megszerettesse az operát a fiatalabb generációkkal is.

A Crossover Dimenziók 3D térhatású képvilága tehát ugyanolyan sokszínű próbál maradni, mint amilyen sokszínűek az operák, a szereplők megszólalásai és a belőlük készült átiratok. Ami mégis összefűzi őket, az a térélmény, és a Klasszikon egyedi, fúziós hangzásvilága, melyben harmonikusan együttműködik a komoly-és könnyűzene.

A Klasszikon tagjai: Sebők Monika (ének),  Nagy László Adrián (zongora), Zsemlye Sándor (szaxofon), Martos Attila (bőgő/basszusgitár), Tiba Sándor (dob, ütőhangszerek)

A koncertre jegyek kaphatók az Interticket jegyirodáiban, illetve megrendelhetők a www.jegy.hu, valamint a www.klasszikon.hu weboldalakon.