Kihirdették az Opera News díjazottjait

Öt énekes kapja a neves magazin elismerését

Tizenegyedik alkalommal adják át az ismert amerikai operamagazin, az Opera News kitüntetéseit, amelyet az operaélet legnagyobbjainak, jellemzően énekeseknek ítélnek oda. A lap főszerkesztője szerint az idei díjazottakat az opera történetének legnagyobb művészei között tartják számon.

A díjazottak
A díjazottak

Az öt díjazott mindegyikét a szerkesztőség egy-egy tagja méltatta. Joseph Calleja hangi karakterformáló képességét emelték ki, Elīna Garanča hangja szépsége mellett varázslatos színpadi jelenlétét hangsúlyozták, Waltraud Meiert vokális teljesítménye mellett a művek mélyebb rétegeit is feltáró alakítása miatt díjazták, Anna Netrebkóról azt írták, szenvedélyével és kisugárzásával új közönséget képes megnyerni az opera számára, míg José van Dam méltatásában a francia repertoárban nyújtott kiemelkedő teljesítménye szerepelt.

A díjakat 2016. április 10-én adják át New Yorkban. Korábban olyan neves művészek kapták meg az elismerést, mint Ferruccio Furlanetto, Mirella Freni, Anja Silja, Juan Diego Flórez vagy Piotr Beczała.