Kezdődik a Primavera-sorozat

Április 21. és 26. között mutatkoznak be az Erkel Színházban a vidéki operajátszó-intézmények

Az Erkel Színház főhomlokzata (fotó: Vermes Tibor)
Az Erkel Színház főhomlokzata (fotó: Vermes Tibor)

Ismét elhozzák egy-egy operaprodukciójukat a vidéki és határon túli színházak az Erkel Színházba. A Primavera sorozat jövő héten kezdődik.

Április 21-én a Kolozsvári Magyar Opera adja elő Selmeczi György Bizánc című művét. A produkció Zakariás Zalán rendezésében, Jankó Zsolt vezényletével kerül színre, a főbb szerepeket Kele Brigitta, Pataki Adorján és Rétyi Zsombor alakítja.

22-én a Győri Nemzeti Színház A varázsfuvola-előadása lesz látható, Szűcs Gábor színrevitelében. Sarastro Rácz István, az Éj királynője Varga Viktória, az ifjú szerelmespár Boncsér Gergely és Nánási Helga lesznek. Vezényel Medveczky Ádám.

23-án a debreceni Csokonai Színház a Don Giovannit adja elő, Gemza Péter rendezésében, szintén Medveczky Ádám vezényletével. A címszerepet Haja Zsolt énekli, partnerei Rendes Ágnes, Cseh Antal és Cser Péter lesznek.

A Miskolci Nemzeti Színház a Rigolettót hozza le a fesztiválra, április 24-én. A Szőcs Artur rendezte és Cser Ádám vezényelte produkcióban László Boldizsár, Laborfalvi Soós Béla és Kolonits Klára éneklik a főszerepeket.

25-én a Szegedi Nemzeti Színház mutatja be Offenbach Hoffmann meséi című művét. Az előadást Juronics Tamás rendezte, vezényelni Pál Tamás fogja. A címszerepet Nyári Zoltán énekli, mellette Kálnay Zsófia, Szemere Zita, Kelemen Zoltán és Szerekován János lép színpadra.

Az utolsó produkció április 26-án szintén egy Don Giovanni lesz, ezúttal a Pécsi Nemzeti Színház előadása. A rendező Gulyás Dénes, a karmester Oberfrank Péter lesz, a címszerepet Bognár Szabolcs énekli. A további főbb szereplők Váradi Marianna, Vermes Tímea és Hábetler András lesznek.

Részletes szereposztások az Operaház honlapján érhetők el.