Kezdődik a Debreceni Ünnepi Játékok

Opera, operett és dalest is várja a közönséget

Augusztus 10-20. között rendezik meg a Debreceni Ünnepi Játékokat, a három helyszínen tartott fesztiválon változatos programok várják a közönséget.

Augusztus 12-én Bartók A kékszakállú herceg vára című operája tekinthető meg a Régi Városháza udvarán, a Zakariás Zalán rendezte előadás főszereplői Molnár Levente és Mester Viktória lesznek. Zenekar helyett zongorán kísér Jean Klára és Szüts Apor. Augusztus 17-én a Coopera Bánk bán-produkcióját láthatja a közönség a debreceni Kossuth téren, az előadást Vidnyánszky Attila rendezte, a karmester Kesselyák Gergely lesz. A címszerepben ismét Molnár Levente látható, a további főszereplők Fischl Mónika, Mester Viktória, Boncsér Gergely, Kálmándy Mihály és Kováts Kolos lesznek.

Augusztus 10-én operett-előadást láthat a közönség a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, Kálmán Imre Csárdáskirálynő című darabja Gemza Péter rendezésében, Somogyi-Tóth Dániel vezényletével tekinthető meg, közreműködik Nagy Kíra, Haja Zsolt, Kádár Szabolcs János, Bódi Marianna és Bódi Barbara. Szintén a könnyedebb műfajok kedvelőit célozza meg Rost Andrea és a Hot Jazz Band koncertje, amelyre augusztus 16-án kerül sor.

Augusztus 14-én, szintén a Régi Városháza udvarán hallgathatja meg a közönség Boncsér Gergely dalestjét, mely a Romantikus dalok magyarul címet viseli. A Virtuózok Kamaraegyüttes (Lugosi Dániel Ali, Szüts Apor és Bácsy-Schwartz Zoltán) operaparafrázisokat ad elő augusztus 19-én, míg augusztus 20-án Hungarikum Gálakoncert zárja az eseménysorozatot, közreműködik Rost Andrea, Haja Zsolt, Bangó Margit, Kállay Bori, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Laki Péter, a Jávorkai Brothers, Vadász Károly és Zenekara, a Magyar Állami Népi Együttes táncosai, a Táncverzum Balettkar és a Kodály Filharmonikusok, vezényel Somogyi-Tóth Dániel.

Részletes program és jegyvásárlási lehetőségek a fesztivál honlapján találhatók.