Hetente kétszer nyitva az Erkel Színház ajándékboltja

Így advent idején is megvásárolhatók az Operaház kiadványai

2020. december 2. és 23. között heti két alkalommal várja a karácsonyi ünnepekre készülődőket az Erkel Shop. „Ha a legmegfelelőbb ajándékot keresi szeretteinek vagy éppen saját magának, esetleg egy kis adventi hangulatra vágyik, látogasson el az ünnepi díszbe öltözött Erkel Színházhoz!” – írja honlapján az intézmény.

A szokásos Diótörő-fesztivált az intézmény ugyan nem tarthatja meg, az Erkel Színházat útjukba ejtők megcsodálhatják az épület előtt felállított, a Nagykanizsa és Surd között elterülő erdőből érkezett 7,5 méter magas fenyőfát, a karácsonyi fényeket, valamint a Diótörő életnagyságú figuráit.

Diótörő-figurák az Erkel Színháznál (fotó: Berecz Valter / Magyar Állami Operaház)

Érdemes a II. János Pál pápa tér felé venni az irányt, mert a szerdánként 14:00 és 18:00 óra között, szombatonként 10:00 és 14:00 óra között nyitva tartó Erkel Shopban elérhető az Opera teljes kínálata, így az OperaTrezor-sorozatban megjelent könyvek, DVD-k és CD-k (köztük a közelmúltban kiadott Erzsébet című Erkel-felvétel). Aki azonban mást (is) szeretne, az válogathat az egyedileg logózott maszkok, kézműves ékszerek, színházi látcsövek, zenedobozok, „diótörős” ajándéktárgyak, sőt, táskák és ruházati termékek között is.

Magyar Állami Operaház
Fotó: Berecz Valter / Magyar Állami Operaház