Három koncerttel búcsúzik a MaszkaBál

Az Operaház népszerű sorozatának 50. adása lesz egyben az utolsó is, de jön a folytatás

Március 14-én, vasárnap, 50. alkalommal, és egyben utoljára közvetíti énekesei zongorakíséretes áriaestjeit Facebook-oldalán a Magyar Állami Operaház. A 20:00 órakor kezdődő ingyenes programban a hét utolsó napján Fodor Gabriella és Megyesi Zoltán, ezt megelőzően szerdán Megyesi Schwartz Lúcia és Bátki Fazekas Zoltán, pénteken pedig Molnár Ágnes és Szerekován János válogat az operairodalom gyöngyszemeiből. A tavaly szeptemberben, ugyancsak az operaházi próbák leálláskor indult sorozat adásai visszanézhetők a dalszínház közösségi oldalán.

Március 10-én, szerdán Megyesi Schwartz Lúcia és Bátki Fazekas Zoltán válogatnak kedvenc operáikból a MaszkaBálban. Műsorukban Händel, Mozart, Bellini, Erkel és Boieldieu művei csendülnek fel. Az est művészeti vezetője Tóth Erika, zongorán Jean Klára működik közre, a műsorvezető: Gyüdi Melitta.

Március 12-én, pénteken Molnár Ágnes szoprán és Szerekován János tenor válogatnak kedvenc operáikból a MaszkaBál műsorában. Operaestjükön Mozart, Donizetti, Leoncavallo, Dvořák és Selmeczi György műveiből adnak elő részleteket. Az est művészeti vezetője Kováts Andrea, zongorán kísér Katona Anikó, a műsort Ókovács Szilveszter vezeti.

Fodor Gabriella és Megyesi Zoltán (fotó: Magyar Állami Operaház)

Március 14-én, vasárnap a MaszkaBál sorozat utolsó, 50. adásának műsorát Fodor Gabriella szoprán és Megyesi Zoltán tenor Csajkovszkijnak, valamint a francia operairodalomnak szenteli. Az est művészeti vezetője Niklai Judit, zongorán Katona Anikó működik közre, a műsorvezető ez alkalommal is: Ókovács Szilveszter.

Bár a MaszkaBál sorozat véget ér, az Opera művészei a jövő héttől új formában jelentkeznek naponta két alkalommal az Opera Facebook-oldalán.

Forrás és fotó: Magyar Állami Operaház