Händel-operát rendez Kovalik Balázs Giessenben

Händel legnagyobb olasz nyelvű operáját, az Agrippinát szombaton mutatja be a Giesseni Városi Színház

Az alkotópáros Johan Adolf Hasse Didone Abbandonata című operájával aratott 2011-ben nagy sikert Münchenben és Versailles-ban – emlékeztetett a színház sajtóirodájának az MTI-hez eljuttatott közleménye.

Giesseni Városi Színház
Giesseni Városi Színház

Mint hangsúlyozták, a giesseni együttes főzeneigazgatója a Hasse-művel bizonyította, hogy kiváló szakértője a barokk operáknak. Kovalik Balázs pedig a budapesti operaházban elért sikerei után Hannoverben, Bonnban, Münchenben és Berlinben is bizonyított, és ma Németországban a legkeresettebb rendezők közé számít.

Az előadás teli lesz a legmulatságosabb Feydeau-komédiákra emlékeztető őrült bohóckodással. Nero alakjában a romániai származású kontratenor, Valer Barna-Sabadus debütál. Az Európában egyre népszerűbb énekest, Barokk Oriental című CD-jéért Echo Classic-díjjal ismerték el, a német lemezkritikusok pedig Michael Hofstetterrel közös, Hasse újratöltve című felvételéért díjazták.

Otho szerepét a giesseni színházban gyakran fellépő Terry Wey énekli, Claudiust vendégként a neves bariton Hans Christoph Begemann formálja meg. A ház művésze, Francesca Lombardi Mazzulli szoprán Agrippina szerepében tér vissza a társulathoz.

Forrás: MTI
A fotó a színház honlapjáról való.