Fischer Ádámmal kezdődik a bécsi opera szabadtéri közvetítéseinek sorozata

Az áprilisi tél sem akadályozza meg a Bécsi Állami Operát abban, hogy csütörtökön megtartsa első idei élő szabadtéri közvetítését – jelentette szerdán az APA osztrák hírügynökség. Az előadáson Fischer Ádám vezényel

Fischer Ádám

Az idei élő közvetítések sorát Wagner Parsifalja nyitja meg. Az előadást nemcsak a nézőtéren, hanem az operaház melletti Herbert von Karajan téren egy ötven négyzetméteres LED-videofalon is figyelemmel kísérhetik az operarajongók. A zenekart Fischer Ádám vezényli, ő ezúttal a beteg Franz Welser-Möstöt helyettesíti.

Az idei bécsi Parsifal-előadások eddig nem álltak különösen jó csillagzat alatt – emlékeztet a hírügynökség. Először Jonas Kaufmann német sztártenor mondott le három fellépést, a nagycsütörtöki premiert is beleértve, majd a karmester, Franz Welser-Möst lett rosszul előadás közben, végül a Kaufmann helyett beugró Christian Elsner az egyik előadás végén elesett, és megsérült a karja.

A csütörtöki lesz az utolsó Parsifal-előadás ebben az évadban. A címszerepben ezúttal Jonas Kaufmannt köszöntheti a bécsi közönség.

Szeptemberig összesen 62 balett- és operaelőadást közvetítenek élőben a Karajan téren.

Forrás: MTI
A fotó a Bécsi Állami Opera honlapjáról való.