Évadot hirdetett a Theater an der Wien

Hat nagyszínpados premier várja jövőre az érdeklődőket Bécsben

Meghirdette 2021-22-es évadát a Theater an der Wien, hat operapremierrel, koncertszerű előadásokkal és kamaraoperákkal várják a közönséget.

Az első operapremier a műfaj gyökereihez vezeti vissza a közönséget, Emilio de´ Cavalieri 1600-ban bemutatott műve, a Rappresentatione di Anima, et di Corpo Giovanni Antonini és az Il Giardino Armonico előadásában valósul meg. A rendező Robert Carsen, a főszereplők Anett Fritsch, Daniel Schmutzhard, Cyril Auvity, Florian Boesch és Georg Nigl lesznek.

Októberben Britten Peter Grimes című operája látható az intézményben, Christof Loy rendezésében, Thomas Guggeis vezényletével. A címszerepben Eric Cutler látható, partnerei Agneta Eichenholz, Andrew Foster-Williams és Hanna Schwarz.

Novemberben Catalani operája, a La Wally tekinthető meg, Barbora Horáková rendezésében, az előadást Andrés Orozco-Estrada vezényli. A főbb szerepeket Izabela Matula, Leonardo Capalbo és Jacques Imbrailo éneklik.

Händel Julius Caesar című operáját decemberben mutatják be, Ivor Bolton vezényletével és Keith Warner rendezésében. A főbb szerepekben Bejun Mehta, Louise Alder, Christophe Dumaux és Günther Groissböck látható.

Januárban Puccini Toscája kerül színre, az operát Martin Kušej rendezi, a karmester Ingo Metzmacher. A címszerepet Kristine Opolais énekli, Cavaradossiként Jonathan Tetelman, Scarpiaként pedig Bretz Gábor lép színre.

Februárban Janáček operája, a Jenůfa szerepel műsoron, melyet vezényelni Marc Albrecht, rendezni pedig Lotte de Beer fog. A címszerepet Svetlana Aksenova énekli, partnerei Nina Stemme, Pavol Breslik, Pavel Cernoch és Hanna Schwarz és Nagy Zoltán lesznek.

Koncertszerű előadásban hangzik majd el Caldara La concordia de’ pianeti című operája, Albinoni Zenobia, regina de’ palmireni című művének főszerepét Valer Barna-Sabadus énekli majd, látható lesz majd Lortzing A fegyverkovács című darabja; Porpora műve, a Deianira, Iole ed Ercole, Händel Theodorájának Lisette Oropesa és Joyce DiDonato éneklik a főszerepeit. A műsoron szerepel még a Messiás, két Orpheusz-feldolgozás (Porporáé és Monteverdié, utóbbi Ian Bostridge főszereplésével), Lully Psyché című darabja, Vivaldi operája, a L’Olimpiade, Florian Boesch pedig Schubert Téli utazás című ciklusát énekli.

A kamaraoperák között újabb Orpheusz-mű, ezúttal Gluck darabja lesz látható, de színre kerül kortárs mű is, Peter Maxwell Davies The Lighthouse című darabja, illetve Tobias Picker Thérèse Raquin című műve. Előadják A sevillai borbélyt is, valamint Ottmar Gerster operáját, az Enoch Ardent.

Részletes program a Theater an der Wien honlapján olvasható.