Évadot hirdetett a Müpa

Eötvös Péter, daléneklő sztárok és a sikeres sorozatok folytatása – íme a Müpa 2019/20-as évada

Meghirdette 2019/20-as évadát a Müpa, melyben az évad művésze Eötvös Péter, az évad együttese pedig a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar lesz. Az intézmény több bérletsorozattal is kedveskedik az énekhang szerelmeseinek.

A Hang-szálak bérlet a Budapestre látogató sztárénekesek koncertjeiből válogat. Dalestet ad Rolando Villazón és Waltraud Meier, Bryn Terfel pedig áriaesttel tér vissza. A sorozat negyedik darabja a Nemzeti Énekkar kóruskoncertje, melyen modern és kortárs darabok hangoznak majd el.

Waltraud Meier (fotó: Nomi Baumgartl)

A Zenés színpad bérlet az évad operaelőadásait vonultatja fel, folytatódik a bel canto-sorozat, Bellini Az alvajáró című műve február 11-én kerül színre Riccardo Frizza vezényletével, a főbb szerepeket Zuzana MarkováFrancesco Demuro és Kriszta Kinga éneklik. Ismét halhatunk Rameau-operát is Vashegyi György vezényletével az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus előadásában, a Dardanus című darab márciusban lesz hallható, közreműködik Judith Van WanroijChantal Santon-JefferyCyrille Dubois és Tassis Christoyannis. A harmadik előadás A nürnbergi mesterdalnokok lesz, a Budapesti Wagner-napok előadásában James Rutherford, Bretz GáborBo Skovhus, Klaus Florian Vogt és Elisabet Strid hallható majd.

Újra látható lesz A nibelung gyűrűje tetralógia is, melyben visszatérő művészként láthatjuk majd Johan Reutert, Iréne Theorint, Stefan Vinkét, a magyar énekesek közül Nyári Zoltán Siegmund szerepében lép színre, de közreműködik Schöck Atala, Pasztircsák Polina, Gál Erika és Szemerédy Károly is.

Eötvös Péter (fotó: Csibi Szilvia)

Oratóriumbérletet is hirdet a Müpa, ennek első előadásán Schubert I. szimfóniája mellett Donizetti Requiemje hangzik el, adventi koncertet ad a Cantemus Kórus, melyen barokk darabok csendülnek fel, a Drezdai Kamarakórus és a Le Concert Lorrain Bach-kantátákat hoz el nekünk, a szokásos újévi Teremtés-koncerten pedig Baráth Emőke, Szigetvári Dávid és Thomas E. Bauer működik közre a Purcell Kórus és a Concentus Musicus Wien mellett.

A legkisebbek sem maradnak opera nélkül, az Operaműhely című sorozatban Mozart Varázsfuvolája, Ránki Györgytől a Pomádé király új ruhája, Weber A bűvös vadász című alkotása, valamint Kodály műve, a Háry János kerül színre. A másik ifjúsági bérlet Beethoven művészetét járja körül.

Természetesen további érdekességek is várják a közönséget, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar Mendelssohn Paulus című oratóriumát adja elő, és az évad művésze tisztségnek megfelelően Eötvös Péternek is számos műve hangzik el, köztük az Atlantis, Haja Zsolt közreműködésével. Részletes információ az intézmény honlapján érhető el.