Az Orfeóval indít jövőre a Fesztiválzenekar

Meghirdette 2019/20-as évadát a Budapesti Fesztiválzenekar, amely rögtön egy operabemutatóval indul majd

A jövő évadban sem maradnak operabemutató nélkül a Budapesti Fesztiválzenekar rajongói, az évadot indító Európai Hidak fesztivál ezúttal Olaszországba kalauzolja a közönséget, így szeptember 18-án és 20-án Monteverdi La favola d’Orfeo című operája kerül színre, a műfajtörténet emblematikus darabja ugyanis a bemutatóján ezen a címen hangzott el. Az előadást ezúttal is Fischer Iván rendezi és vezényli, különlegessége pedig az lesz, hogy a darab az eredeti befejezéssel hangzik majd el, amelyhez a hiányzó zenei részeket a karmester-rendező-zeneszerző rekonstruálta. Eurüdiké szerepét Baráth Emőke fogja énekelni, Orpheusz Valerio Contaldo lesz, a további szerepeket Michal Czerniawski, Núria Rial és Antonio Abbete énekli.

Fisher Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar

Az évad további vokális különlegességeket is tartogat az érdeklődők számára. A fesztivál másik koncertjén, szeptember 22-én és 23-án Fischer Iván lányával, a mezzoszoprán Nora Fischerrel áll majd egy színpadon, aki Berio-dalokat fog előadni. Januárban egy ritkán hallható mű, Vivaldi Az ünneplő Szajna című allegorikus alkotása hangzik majd el Jonathan Cohen vezényletével, ebben ismét Baráth Emőke, valamint Anna Reinhold és Brindley Sherratt működik közre. Februárban Mahler-estet tartanak, melyen a Gyermekgyászdalokat Gerhild Romberger adja majd elő.

Az előadások részleteiről, az évad további koncertjeiről, a közreműködő neves karmesterekről és szólistákról, valamint a zenekar közösségi programjairól honlapjukon lehet további információt találni.