Évadot hirdetett a Metropolitan

Hat új produkció és magyar közreműködők is érdekessé tehetik a jövő évadot

Kihirdette új évadát a Metropolitan Opera: hat új produkcióval várják a műfaj kedvelőit, és tíz előadást fognak HD-ben közvetíteni.

Az első premier Verdi Otellója lesz szeptemberben, melyet Bartlett Sher rendez és Yannick Nézet-Séguin vezényel. A címszerepet Aleksandrs Antonenko énekli, mellette Sonya Yoncheva és  Željko Lučić lép színpadra. Az áprilisban beálló új szereposztást Fischer Ádám fogja vezényelni.

Novemberben Alban Bergtől mutatják be a Lulu című operát, James Levine vezényletével és William Kentridge rendezésében, a címszerepeben Marlis Petersennel.

Szilveszterkor mutatják be Bizet A gyöngyhalászok című darabját, melyet Gianandrea Noseda fog vezényelni, a rendező pedig Penny Woolcock lesz. Az előadás főbb szerepeit Diana DamrauMatthew Polenzani és Mariusz Kwiecien formálják majd meg.

A Metropolitan Opera
A Metropolitan Opera

A Metropolitant is elkapta a Manon Lescaut-láz, a nagy európai operaházakhoz hasonlóan ők is színre viszik a darabot a Kristine OpolaisJonas Kaufmann sztárpárossal. Az előadást Richard Eyre rendezi, a karmester Fabio Luisi lesz.

Márciusban Donizetti trilógiájának záródarabja is a Met színpadára kerül, a Roberto Devereux-t is David McVicar rendezi, valamint Maurizio Benini vezényli. A női főszerepet Sondra Radvanovsky énekli, aki az évadban a másik két királynőt is megformálja. Mellette Matthew Polenzani, Elīna Garanča és Mariusz Kwiecien lép színre.

Patrice Chéreau több helyszínen is bemutatott Elektra-rendezése lesz az évad utolsó premierje, az eredeti előadást is dirigáló Esa-Pekka Salonen vezényletével. A címszerepet Nina Stemme énekli, a két másik női főszereplő Waltraud Meier és Adrianne Pieczonka lesznek.

A HD-közvetítésekben a hat bemutató mellett láthatjuk A trubadúrt, melyben a főszerepeket Anna Netrebko és Dmitrij Hvorosztovszkij éneklik. Wagner Tannhäuserének címszerepét Johan Botha formálja meg, partnerei Eva-Maria Westbroek és Peter Mattei lesznek. Látható lesz még a Turandot, melyben Nina Stemme és Marco Berti énekelnek. A másik Puccini-közvetítésben, a Pillangókisasszonyban pedig Kristine Opolais és Roberto Alagna lép színpadra.

Fischer Ádám mellett még egy magyar közreműködőnek örülhetünk: Molnár Levente a Bohéméletben és a Don Pasqualéban lép fel.

Az évadról részletes információ a Metropolitan honlapján érhető el.